Fassone: “Montella har vårt fulla stöd”

Tidigare under dagen höll Milan den första presskonferensen under Yonghong Lis styre som president över klubben. På plats fanns även Han Li och Marco Fassone som passade på att svara på frågor angående framtiden, Donnarumma, transferfönstret och mycket mer.

Yonghong Li:

– För alla Milan-älskare är detta en väldigt viktig dag. Nu börjar ett nytt kapitel för denna ärorika klubb. Denna affär blev lyckad tack vara kärleken från alla Milan fans, men speciellt tack vare Silvio Berlusconi och Fininvest som gav oss deras förtroende.

– Den nya styrelsen består endast av professionella personer inom fotbolls sektorn men även den finansiella sektorn. Vi har gett uppgiften att utveckla och förbättra detta Milan till Marco Fassone som vi anser är den bästa kandidaten till platsen som VD.

– Vi tror på honom, hans ledarskap och att under hans ledning kan vi få bättre resultat men framförallt att vi kan återigen vara bland toppen ute i världen.

Marco Fassone:

– Jag vill tacka Mr.Li och Mr.Han som gett mig denna uppgift samt deras förtroende, jag ska göra mitt bästa. Jag vill tacka Berlusconi, men även hans dotter Barbara och Adriano Galliani. Jag vill även passa på att tacka alla Milan fans där ute. Vi valde att hålla oss utanför rampljuset, vilket gjorde livet för er komplicerat då ni behövde följa denna stora förändring med så lite information.

– Från och med nu så lovar jag att relationen mellan oss kommer att vara annorlunda.

Framtiden

– Min idé är att bygga ett lag med talang och perspektiv. Jag tror att detta är första gången Milan har det yngsta laget i Serie A, vilket är ett modigt drag. Våra unga spelare är en garanti för framtiden, men samtidigt behövs erfarna spelare som kan hjälpa dem att växa.

– Jag kan försäkra er om att det inte finns några ekonomiska problem. Vi har många finansiella idéer för denna klubb. Om vi nu vill att AC Milan ska kunna konkurrera med giganterna inom fotbollen måste vi dubbla våran inkomst. Med den nya versionen av Champions League så spelar det väldigt stor roll om man är med eller inte. Klubbar som inte ens når final tjänar väldigt stora pengar, vi talar om ungefär 50 miljoner euro per år.

Transfermarknaden

– Vi har väldigt många idéer men det viktigaste är att vi redan nu börjar planera inför säsongen 2017/18. Jag har tillsammans med Han Li och Mirabelli diskuterat väldigt mycket angående mercaton och vi ska även prata med Montella, vi har en stor budget redo.

Montella

– Montella har vårt fulla stöd och förtroende. När Montella anställdes förra sommaren så var vi med och tog det beslutet.

Donnarumma

– Jag kan bekräfta att viljan finns att lösa detta som klubb och se till att Gigio stannar i många år framöver. Det är många kontrakt som ska ses över och samtal som ska hållas.

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen