Montella:”Laget visade hjärta och själ”

Efter gårdagens krigarseger mot Bologna, var det en lycklig Vincenzo Montella som pratade med Sky Sports Italia.

Milan lyckades med två man mindre på planen trycka in matchens första och enda mål i 89:e minuten genom den unge kroaten Mario Pasalic.

– Det var svårt att hålla tillbaka känslorna efter en match som denna. Det var en viktig seger som var värd mer än tre poäng, den här segern visar att det här är ett lag med hjärta och själ, berättade Montella för Sky Sports Italia.

– Vi behövde detta för att visa för oss själva att vi hade den här kraften inom oss, det var en seger genom ren och skär viljekraft.

– Under en säsong är det naturligt med toppar och dalar, men vårat största problem har varit skador och förluster som kommit tätt inpå varandra, galna förluster, som förlusten mot Udinese en sån förlust får man bara en gång om året.

– Jag sade till killarna i halvtid att den här matchen var tvungen att bli en vändpunkt för oss, och det var det jag fick. Jag har sätt lag vända på matcher med 10 man, men att vinna med nio spelare var helt extraordinärt.

– Jag vill skicka en eloge till Andrea Poli, som i en stund av stora svårigheter var helt väsentlig idag, han hjälpte alla sina lagkamrater. Han hade också blivit skadad, vi var i grund och botten nere på åtta man. Men han jobbade så hårt och det är därför jag vill prisa honom lite extra.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen