Montella: “Bara de starkaste lagen vinner med uddamål”

Efter gårdagens 2-1-vinst mot Sinisa Mihajlovic Torino, intervjuades Vincenzo Montella av Milan TV.

Milan-tränaren hyllade lagets mentalitet i den andra halvleken, och lovordade flera individuella spelare.

–  Vi spelade mot ett tufft motstånd som satte oss under press, speciellt  i den första halvleken där vi inte var snabba nog. I den andra halvleken ändrade vi vår mentalitet och våra kvalitéer blev tydligare. Laget måste alltid vara koncentrerade utan att tappa fokus. I nästa omgång möter vi Juventus, men vi har fortfarande hungern efter fler segrar.

– Jag är nöjd med prestationerna från de som inte spelat lika mycket som andra denna säsong. Sosa gjorde en bra match på en position han inte är van vid, och visade stor personlighet. Även Gomez spelade väldigt bra. Bonaventura kan göra bra matcher både på mittfältet och i anfallet. Jag vill använda mig av så många spelare som möjligt. De flesta har fått mycket speltid, men en som inte har fått det är Poli, som alltid ger 100% när han får chansen.

– Laget blir bättre och bättre på att kontrollera matcherna. Vi lyckas sätta våra motståndare under press och spela högre upp i banan. Min fotbollsfilosofi är densamma som min förre tränare Fabio Capello hade. Enligt honom är det bara de starkaste lagen som vinner med uddamål. Jag är glad att supportrarna är entusiastiska. Jag känner att de står bakom oss och det gör mig glad.

– Jag och Sinisa har drabbat samman några gånger nu, där de flesta matcher har slutat oavgjort. Vi kommer båda att analysera den här matchen på film och se vilka misstag vi gjorde så att vi inte upprepar dem på måndag.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen