Försäljningen: Berlusconi ställer nya krav

Morgondagens möte kommer enligt Sky Sports Italia bli en viktig dag för Milans framtid. Antingen redovisas Sino-Europe Sports tillgångar eller så får vi se nya fördröjningar och krav från vår nuvarande president Silvio Berlusconi.

Berlusconi vill ha försäkringar om att kineserna har vad som krävs för att ta över hans kära AC Milan. Skulle de inte ha detta, så blir det nya slutdatumet enligt rapporter den 15 januari. Marco Fassone uppges vara positiv till mötet och talar om att kinesernas identiteter avslöjas nästa vecka enligt GdS och CdS.

Skulle affären fördröjas, kan mercaton vara i fara. För att den inte ska bli det, väntas Berlusconi ställa nya krav: Först vill han ha 50-100 miljoner euro till i förskott (har tidigare fått 100 miljoner euro). Sedan vill han vara mer än en “vanlig” hederspresident, detta innebär att han har kvar makten att bestämma saker precis som förr. Utöver detta vill han att Galliani stannar kvar i klubben och att ingen kines blir vice president.

Silvios son Pier Silvio blev intervjuad av Mediaset (som han för övrigt jobbar för), angående försäljningen.

– Vad jag vet så finns det garantier på att kineserna har pengarna som krävs. Om allt går som det ska så blir 13 december en mycket viktig dag. Jag hoppas att Milan återigen kommer kunna konkurrera med de bästa. Milan kommer för alltid att finnas i mitt och min faders hjärta.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen