Petagna: “Började gråta när Milan köpte Matri”

Andrea Petagna slog sig aldrig in i Milan, och är nu istället en del av det Atalanta som succéstartat säsongen.
I en intervju med Corierre della Sera avslöjar nu anfallaren hur tuffa vissa perioder i hans karriär har varit.

– När jag fick veta att Milan köpt Matri låste jag in mig i badrummet på en restaurang och grät, säger han.

Andrea Petagna spåddes för några år sedan en lysande framtid i Milan. Men annat kom emellan och nu tillhör han istället Atalanta där han gjort tre mål och två assist på tio matcher hittills den här säsongen. I en stor intervju med Corierre della Sera berättar han om tiden i Milan, och de tuffa åren innan han hittade rätt i sin nuvarande klubb.

– På försäsongen 2013 gjorde jag mål både mot City och i TIM-cup. Pazzini var skadad och jag var tillgänglig att spela. Men sedan på transferfönstrets sista dag köpte Milan Matri, och när jag fick veta det så låste jag in mig i badrummet på en restaurang och grät, säger Petagna.

Och det är inte den enda motgången han haft de senaste åren.

– Förra året funderade jag på att sluta. Jag kom från en riktigt dålig säsong, och ingen ville ha mig. Milan som ägde mig då ville inte heller hjälpa till att betala någon lön, berättar anfallaren som tagit hjälp av en personlig mental tränare.

– Jag har alltid varit en person som haft svårt att tro på mig själv. Han (mentala tränaren Roberto Civitarese) har hjälpt mig att hitta självförtroendet och jag går fortfarande till honom.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen