Emanuelsons råd till unga spelare: “Åk inte och spela i Italien!”

Den före detta Milan-spelaren Urby Emanuelson spenderade fem år i Italien och Serie A, men tiden i stövellandet imponerade inte på holländaren. I en intervju med Voetbal International uppmanar han nu andra unga spelare att inte följa hans fotspår.

– Fotbollen i Italien är en hycklande miljö, det är svårt att få vänner och träffa folk du kan lita på. Man är dessutom snabb med att ge folk en stämpel; Frank de Boer var opassande för italiensk fotboll bara timmar efter han kommit dit.

– Till alla ungdomar skulle jag ge samma råd: Åk inte och spela i Italien! Jag pratar om fotbolls-Italien, inte landet. Fotboll är politik där. Det är inte alltid de bästa spelarna som får spela, utan andra faktorer spelar in. Exempelvis ska du vara inom rätt krets och ha rätt vänner och bekanta.

– Roma? Det var ett dåligt val. Samma vecka som jag värvades anlände sex andra spelare. Jag hamnade på läktaren samtidigt som laget spelade som hundar, men inget ändrades. Garcia sa åt mig att vara tålmodig, men han valde alltid någon annan framför mig.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen