Montella: “Fabregas? Han har inte egenskaperna vi söker”

I dagens upplaga av Corriere dello Sera går det att läsa en lång intervju med Milans tränare Vincenzo Montella. 42-åringen talar bland annat om hur det är att bo i Milano, vilket skick Serie A är i och vem som ska ersätta skadade lagkaptenen Riccardo Montolivo. Här är ett utdrag ur italienarens intervju.

– Vi letar efter en spelare som har Montolivos karaktärsdrag, och som även kan spela på ett tvåmannamittfält. Fabregas? Han har inte just dessa egenskaper.

– Vilka före detta lagkamrater jag skulle vilja ha på mitt mittfält idag? De bästa vi hade var Mancini och Totti eftersom de gav mig målchanser, speciellt Roberto. Men som tränare skulle jag vilja ha Veron.

– Berlusconi? Hans första fråga till mig var; “Vilka två anfallare kommer du spela med?”. Jag svarade “varför kan vi inte spela med tre?”. I Milano trivs jag bra på jobbet. Jag har förstått att det är en stad som erbjuder mycket olika aktiviteter, speciellt på kvällarna. Jag bor i San Siro-området, men jag gillar Brera också. Att utveckla unga italienska spelare är Berlusconis projekt, han hade kunnat starta med elva stycken på planen. Jag tycker att en tränare ska ha vitt hår. Det är sant att sedan jag kom till Milan har jag fått några fler vita hårstrån själv!

– Juventus är det starkaste laget i ligan på papper, men Napoli har 20 spelare som är på samma nivå. Inter kommer vara en av våra utmanare, precis som Sassuolo. I januari öppnar transferfönstret igen. Vårt projekt? Vi har nått medelbra till höga resultat baserat på förväntningarna, med möjlighet att växa ytterligare. Jag gillar det finns en optimistisk känsla kring laget och det går att se hos spelarna också. Du måste vara positiv för att kunna bli bättre.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen