Galliani: “Jag klarade inte av att se hela matchen”

Det var en nöjd Adriano Galliani som talade till Milan TV efter dagens vinst mot Pescara. Det här är vad Milans vicepresident hade att säga.

– Vi ligger på tredjeplats, med bara en poäng upp till Roma. 22 poäng på 11 matcher är ett bra resultat. Det var en tuff match idag, vi träffade stolpen två gånger också. Pescara spelar en bra offensiv fotboll och de satte press på oss. Jag gick ner till omklädningsrummet efter 75 minuter eftersom jag inte klarade av att kolla på matchen, det var för spännande. Jag kunde höra folk skrika från läktaren men jag såg inte vad som hände. Låt oss nu fira dessa tre poäng.

– Pasalic är en väldigt bra spelare. Vi får inte glömma att i Kroatien har han alltid ansetts vara en stor talang. Chelsea köper nästan alla bra talanger i Europa och Pasalic är en av dem. Sosa? Han har bra teknik. Vi har ett helt tremannamittfält på skadelistan med Mati, Montolivo och Bertolacci som alla kan spela från start. Sedan har vi även tre skadade ytterbackar. Vi fokuserar på det positiva istället, vilket är dagens vinst.

– Man måste visa respekt för min position och min historia som verkställande direktör. Varje klubb har rätt att anställa sin VD. Jag har en bra arbetsrelation med Fassone, det jag säger är att jag inte är aktuell för en annan position i klubben. Jag vill inte stanna kvar som rådgivare. Vissa supportrar vill att jag stannar? Det är inte upp till mig.

– Jag vet inte vad Bacca sa till Montella, men det är normalt. Niang hade nästan feber igår kväll men han ville spela oavsett vad, och för mig är det ett gott tecken. Tränaren måste göra sitt jobb och spelarna sitt. Gigio (Donnarumma) är bara helt otrolig, han gjorde en liknande räddning som den mot Juventus. Vi gjorde det bra som tog honom till Milan. Han gör bra ifrån sig, men hans målvaktstränare Alfredo Magni är också en del i succén. Idag klappar jag mig själv på axeln. Jag har sagt till alla tränare som suttit på Milans tränarbänk att de måste behålla honom.

– Jag vet inte vad som kommer hända efter den sista matchen på säsongen. Låt oss ta match för match och vara nöjda över våra 22 poäng. Med ett snitt på två poäng per match kan vi kvalificera oss för Champions League, men det kommer inte bli lätt.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen