Bonaventura: “Jag skulle vilja bli tränare”

Giacomo Bonaventura blev idag intervjuad av Milan TV, där han talade om matchen mot Torino, taktiker och jordbävningen som idag drabbade Italien. 

Milan vann premiären i Serie A med 3-2 mot Torino. 27-åringen var nöjd med vinsten, men anser att man kan prestera ännu bättre.

– Det är en sorglig dag idag. Jag personligen var med om jordbävningen i Umbria och Marche 1997. Vi måste nu göra vårt bästa för att hjälpa dem som har drabbats av denna hemska jordbävning.

– Att vinna är alltid bra. Vi hade en bra match mot Torino, men vi kan trots det förbättra vårt spel. Vi kan se att vi har en proaktiv mentalitet. Vi måste fortsätta på det här, vi kommer till Neapel med tron att vi kan få ett bra resultat och övertyga med våra idéer.

– Jag är en offensiv mittfältare. Jag försöker att göra mig tillgänglig och hjälpa laget. Jag har spelat många matcher som ytter i en 4-4-2 formation och några i en roll som innermittfältare. Tränare skulle jag vilja bli, men just nu kan jag inte tänka på det. Just nu tänker jag bara på att spela. Montella har fått oss att spela på ett annorlunda sätt jämfört med de senaste åren. Vi har alla sätt hans vilja att spela offensiv fotboll och äga bollinnehavet. Montella är en tränare som får sina lag att spela bra fotboll.

– Donnarumma? Abbiati känner honom väl, han har tränat honom och hjälpt till med råd och sin erfarenhet. Du kan se hans kvalitéer och han är väldigt ung och kan bara bli bättre. Han har egenskaperna för att bli en vinnare.

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen