Efter landslagsuppehållet var vi tillbaka i vardagen med seriespelet och jakten på Europa. Milan har hackat den senaste tiden och inte alls varit lika övertygande, och inte skulle dagens resultat eller spel övertyga någon om att faran är över än på länge, snarare kommer det att börja storma allt mer.

Laguppställningar:

Atalanta (4-2-3-1): Sportiello; Masiello, Stendardo, Paletta, Dramé; De Roon, Cigarini; Kurtic, Diamanti, Gomez; Pinilla

Milan (4-4-2): Donnarumma; Abate, Zapata, Romagnoli, Antonelli; De Sciglio, Montolivo, Bertolacci, Bonaventura; Luiz Adriano, Bacca

Matchen:

Milan fick en smakstart i matchen med en tidigt dömd straff. Luiz Adriano stegade upp och tryckte säkert in Milans ledningsmål redan efter 5 minuters spel. 0-1 till Milan!

Ytterligare två straffsituationer skulle utspela sig under den första kvarten. Först en hands på Bonaventura innanför eget straffområde och sedan blev Bertolacci neddragen i den andra delen av planen. Domaren valde dock att inte blåsa vid något av dessa tillfällen.

Milan ägde annars spelet stort under den första delen av första halvlek. Dock började Atalanta ta över mer och mer och precis innan halvtid stod Pinilla för en snygg cykelspark upp i krysset efter en hörna. 1-1 med halva matchen spelad!

Atalanta tog med sig självförtroendet in i den andra halvleken och fortsatte styra tempot medan Milan försökte hitta tillbaka. Balotelli byttes in efter 10 minuter och Menez efter ytterligare 10.

Det var dock Atalanta som skulle ta ledningen genom Gomez. Efter fint förarbete fick den kortväxte mittfältaren öppet läge och satte säkert in 2-1 med 63 minuter på klockan.

De inbytta spelarna försökte åtminstone där Menez avslut tyvärr var för dåligt och målvakten gjorde en bra räddning på Balotellis farliga frispark efter 75 minuter. Det ville sig inte för Milan samtidigt som Atalanta spelade disciplinerat. Matchen slutade också tillslut i Atalantas favör efter att Milan aldrig kunnat få bollen över mållinjen.