Abbiati: “Brocchi är passionerad i allt han gör”

Christian Abbiai talade till Milan Channel om sin nya tränare och före detta lagkamrat Christian Brocchi.

Den 38-årige Abbiati har varit Milan trogen sedan 1998 med undantag för utlåningar till bland annat Atlético Madrid och Juventus. Under sin tid i Milan har han fått chansen att spela med några av de bästa spelarna genom tiderna. En av de spelarna han spelade med var ingen mindre än Milans nye tränare Christian Brocchi.

-Jag har känt honom i över 20 år nu. Vi har alltid haft ett starkt band emellan oss, sedan han kom till Milan år 2001. Vi delade rum i flera år tillsammans med Gennaro (Gattuso).

-Många kom till oss på rummet för att prata och gick sedan därifrån med en god min. Milan var verkligen det starkaste laget i världen på den tiden.

-Christian är passionerad i allt han gör, han är väldigt ödmjuk och var en klippa på planen. Även om han bara var på planen i fem minuter så gav han allt, du kunde alltid lita på honom.

-Jag minns hans mål mot Piacenza och en väldigt speciell situation mot Ajax när han gjorde mål, men domaren inte såg att bollen gick in.

-Jag måste säga att jag ofta har sett hans träningar med Primaveran och hur passionerad han är. Jag tror att erfarenheten kommer att bli positiv för honom, även om det inte kommer att bli lätt. Han är en sådan som tar sig an alla utmaningar och hoppas på det bästa.

-Han har börjat införa sina idéer på träningarna, men det kommer inte att synas så lätt redan på söndag. Jag hoppas dock att det kommer att synas så fort som möjligt.

-Vi måste vinna, vi behöver tre poäng och en bra prestation ifrån allihop, inkluderat fansen. Att vinna skulle ge oss självförtroende, vilket skulle hjälpa oss att ta tillbaka förlorade poäng.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen