Van Bommel: “Det är en skam”

38-årige Mark Van Bommel med förflutet i AC Milan har uttalat sig om dagens Milan i en intervju med Eurosport. Han berättar vad Milan betyder för honom, synen på truppen och Mihajlovic.

Holländaren spenderade 1,5 år i Milan mellan 2011-2012 innan han lämnade klubben för PSV. Idag har han avslutat sin karriär, men han minns sin tid i klubben väl.

-Mina känslor för Milan är detsamma som för Bayern München, även om jag inte var så länge i Italien. Milan är som Bayern, en stor familj. När du är där, vet du genast att det är en klubb som har i sitt DNA att vinna. Jag försökte anpassa mig så gott jag kunde och jag tror att jag klarade det bra. Den Italienska maten, gesterna och att prata med sina händer, liksom passionen för folket i Italien var något som jag fastnade för. Det har verkligen betytt mycket för mig.

-Det är en skam. Vi vann titeln 2011, men i den nuvarande truppen finns endast tre eller fyra spelare kvar. Omklädningsrummet har förändrats radikalt, men de behövde det. Efter 2011 slutade elva eller tolv spelare och det var tydligt att det var omöjligt att kompensera för vissa förluster omedelbart. Detta är fortfarande ett problem.

-Om det är någon som är behörig att kritisera Mihajlovic spel så är det Berlusconi. Adriano Galliani arbetar varje dag för att förbättra Milan, men Berlusconi är den som har makten och sätter sina egna pengar i klubben.

-När det gäller de stora ligorna, tvingas du nu tänka på Spanien, England och Tyskland. Juventus nådde Champions League-finalen så sent som förra året, vilket innebär att nivån inte är så dålig i Serie A. I dagsläget finns Roma och Napoli som kan konkurrera i CL. Vad som saknas? nu är det infrastrukturen. Arenorna är gamla och fylls inte upp av fans. Problemet är att Italien inte har vunnit EM. Med en vinst så skulle infrastrukturen förändras.

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen