Bertolacci: ”Milan har inte gett upp”

I en intervju med milannews.it berättar Andrea Bertolacci att Milan inte gett upp sin säsong i Serie A. Han påpekar även att finalen i Coppa Italia är avgörande.

Den 25-årige mittfältaren intervjuades i samband med ett event om användandet av Twitter i fotboll där han tillfrågades om det oavgjorda 0-0 resultatet mot Chievo.

– Tur är inte på vår sida just nu. Samma sak mot Udinese, det hade blivit sex poäng från de två matcherna om vi hade gjort mål istället för att pricka målramen. Då hade vi suttit här och pratat på ett annorlunda sätt. Vi var obesegrade i nio spelomgångar och vi kommer inte låta de senaste matcherna bryta ner oss. En svår match väntar oss mot Lazio, vi måste hantera det med rätt mentalitet och attityd.

– Vi hade en dålig start på säsongen men sedan årsskiftet har vi spelat bättre. Jag vet inte varför det blir så men det är något vi behöver analysera. När vi spelar mot lag på samma nivå som vi har vi den rätta mentaliteten, men mot lag som på pappret är underdogs tenderar vi att ha fel attityd. Ett storlag kan inte göra så.

Med tanke på att att Milans största chans att nå Europa-spel hänger på en vinst i Coppa Italia finalen mot Juventus, fick Bertolacci frågan om Milan gett upp sin Serie A säsong.

– Det är absolut inte sant. I måndags var vi väldigt besvikna över krysset mot Chievo och vi vill förbättra oss. Efter tre tuffa år har vi en bra chans i cupen. Innan dess är det nio Serie A matcher. Sedan kan vi tänka på finalen i maj.

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen