Tassotti: “Paletta och Matri kan återvända”

Mauro Tassotti Milans tidigare assisterande tränare och numera scout anser att klubben bör ta tillbaka de utlånade spelarna Gabriel Paletta och Alessandro Matri i sommar.

Paletta är för närvarande utlånad till Atalanta och har där spelat nästan samtliga matcher med undantag för en knäskada som höll honom borta i en månad.

Matri är å andra sidan utlånad till Lazio och har stått för 7 mål på 30 matcher under säsongen. Han spelade bland annat mot Milan i söndagens 1-1 match på San Siro.

Tassotti tycker att Milan bör låta spelarna återvända till klubben efter att deras låneavtal löper ut, om Milan skulle kvalificera sig för spel i Europa*. Detta uttalade han sig om i en intervju med OmniSport.

-Vi måste först se vad laget har för behov.

-Om Milan spelar i en europeisk turnering, behöver vi en djupare trupp för att kunna hantera alla turneringar.

-Paletta är på lån hos Atalanta och kan komma att bli användbar, detta eftersom att det är flera försvarare i laget vars kontrakt löper ut i sommar.

-Även Matri, som är på lån hos Lazio fram till juni kan återvända till Milan i sommar.

30-åringen Paletta har för närvarande kontrakt framtill sommaren 2018, medan 31-åringen Matri har kontrakt fram till sommaren 2017.

 

*För att Milan skall kvalificera sig för spel i Europa krävs följande:

-Milan slutar säsongen på femte plats eller högre i Serie A för att nå minst Europa League-kval.

-Vinner finalen i Coppa Italia mot Juventus. Milan får då en Europa League plats oavsett placering i Serie A.

-Förlorar finalen och slutar på 6:e plats i Serie A. Om Juventus når Europa spel genom placering i Serie A, exempelvis slutar på 1:a plats i Serie A och därmed når Champions League, får Milan Europa League platsen eftersom att alla på placeringar högre än 5:e plats får Europa platser. Detta innebär även att Milan skulle behöva gå igenom ett Europa League-kval för att nå gruppspelet.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen