Berlusconi: ”Om Milan vinner Coppa Italia förtjänar Mihajlovic att stanna”

I en lång intervju med italienska Tele Radio Stereo talade Silvio Berlusconi bland annat om Mihajlovics framtid som Milan-tränare. Vid vinst i Coppa Italia-finalen mot Juventus förtjänar den serbiske tränaren att stanna, anser Berlusconi.

– Jag har aldrig kritiserat Mihajlovic, det är bara tidningarna som har kopierat och klistrat in. Jag anser att om Milan besegrar Juventus i Coppa Italia, så förtjänar han att stanna som tränare.

– Det enda jag har klagat på är att jag sett ett Milan som jag inte tycker om. Jag vet inte om det beror på tränaren, spelarna, eller om klubben helt enkelt inte vet hur de ska värva rätt spelare. Det är inte enbart Mihajlovics fel.

Presidenten pratade även transferrykten och nya arenor i Italien:

– Francesco Totti och Zlatan Ibrahimovic till Milan? Båda värvningar är omöjliga: Totti för att man inte köper ikoner, och Ibrahimovic för att han kommer få erbjudanden från Kina och Förenade Arabemiraten som vi inte kan matcha. Totti måste avsluta karriären i Roma så jag hoppas att han hittar en lösning med klubben.

– Nya arenor i Italien? Jag tycker att fotbollsklubbar måste ha sina egna arenor, med diverse aktiviteter som lockar fans sju dagar i veckan. Vad gäller Roma och Napoli kan jag inte njuta av fotbollen på grund av avståndet mellan läktaren och planen. De behöver en stadion som är gjord för fotboll.

– Roma spelar bra fotboll, nytillskottet El Shaarawy har gett dem mer fantasi. I Europa misslyckades Roma, och de andra italienska lagen hittade inte sig själva. De andra lagen i Europa har ett ekonomiskt stöd som vi inte kan mäta oss med.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen