Mihajlovic inför Lazio: “Anfallarna måste göra skillnaden”

Sinisa Mihajlovic mötte idag pressen på Milanello inför söndagens drabbning med Lazio. Milan-tränaren talade bland annat om framtiden, morgondagens motståndare och förväntningarna på anfallarna i laget.

– Jag förväntar mig en bra prestation och jag vill att spelarna ger mig en bra match utan misstag. Om de gör det så kommer resultaten på köpet. Lazio kommer hit för att vinna. De är inte i någon lätt situation men under de senaste säsongerna har Lazio gjort bra ifrån sig och de har många spelare av hög kvalitet. Resultatet imorgon hänger helt och hållet på oss själva. Det kommer bli en tuff match och Lazio har spelare som kan göra livet surt för oss. Vi måste fokusera på vårt spel och gå för segern.

Mihajlovic försäkrade återigen att han är lycklig i Milan och att han i nuläget inte tänker på sin framtid.

– Pressen skriver om min framtid, men jag är glad att vara här och efter säsongen har jag ett år kvar på mitt kontrakt. Jag tänker inte på min framtid och jag är väldigt lycklig i Milan. När jag är i en klubb ger jag alltid 100% utan distraktioner. Jag vet hur saker och ting fungerar i fotboll. Jag är medveten om alla namn som kopplats ihop med tränarjobbet i Milan under de senaste månaderna, men jag är van vid detta.

– En sjätteplats är inte bra nog för oss. Inget har förlorats och vi har tid att göra det här till en positiv säsong. Vi vill förbättra vår position i tabellen. Baserat på tidigare säsonger har Juventus, Napoli, Roma och Fiorentina varit bättre rustade i början, men det är ingen ursäkt. Om vi spelar med rätt attityd kan vi komma ikapp och gå förbi våra konkurrenter, vi är sex poäng bakom Inter och Fiorentina just nu.

– Vi har mycket kvalitet i laget, problemet i de senaste matcherna har varit anfallarna. De måste göra skillnaden i det här laget. På två matcher har mina anfallare inte råd att inte ha ett enda skott på mål. Från och med imorgon kommer de visa vad de är kapabla till.

Serben avslutade presskonferensen med att kommentera individuella spelare.

– Abbiati var mitt i prick. Det är inte mer än rätt att säga vissa saker. Han har varit här länge och vet hur det är. Jag hade varit glad att höra de kommentarerna och det är bra att säga vissa saker utanför omklädningsrummet då och då.

– Oavsett vilken klubb du spelar för måste du ha rätt attityd. De som övertygar mig kommer spela. Om Donnarumma är frisk så startar han. Luiz Adriano har tränat bra precis som Menez och Balotelli de senaste 10 dagarna. Han är inte 100% ännu men skillnaden kommer med mental inställning och viljan att arbeta hårt för laget. Han ger alltid allt han har på planen. Honda tränar alltid hårt, han har rätt attityd. Han kan ha en dålig dag ibland men det är sällan du ser honom spela med fel attityd.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen