De Sciglio: “Jag hoppas få stanna här så länge som möjligt”

Mattia De Sciglio kom till Milan som 10-åring och gjorde sin debut säsongen 2011-12 i Champions League mot Viktoria Plzen (2-0 till Milan). Säsongen därpå slog han på riktigt igenom och spåddes bli den nye Maldini. Den här säsongen har han mäktat med 17 matcher i den rödsvarta tröjan, men har på senare tid förpassats till avbytarbänken och rollen som reserv. Lovorden har bleknat och hans tillvaro i Milan har inte blivit vad den spåddes bli, men 23-åringen tror trots det på en lång framtid i klubben.

Här är vad ytterbacken hade att säga om sin framtid och klubbens situation i en intervju med Milan Channel.

-Det var en skön känsla att nå 100 framträdanden för Milan, laget som betyder så mycket för mig. Det hade varit kul att fira med ett annat resultat och prestation, men tillfredställelsen känns densamma eftersom att det är få 23-åringar som kan säga att de har spelat 100 matcher i en Milan tröja. Jag hoppas att jag kan göra många fler.

-Milan gav mig mycket när jag var yngre och jag hoppas få stanna här så länge som möjligt och bära den här tröjan.

-Jag tror att laget kan täcka upp för de skador som kantar laget just nu utan några större problem eftersom vi alla är spelare som är kapabla till att ersätta för en skadad eller avstängd lagkamrat.

-Vårt största problem i år har varit vår attityd. Kanske hade vi inte rätt attityd i de två senaste matcherna eller så fick vi kanske inte någon bra start och kunde sedermera inte ta oss in i matchen. Vi försöker att förbättra det genom att maximera arbetskapaciteten eftersom vi måste fortsätta att ha fokus på Europa och visa våra fans att vi kan ge vårt bästa och det försöker vi verkligen.

-Jag skulle vilja och jag hoppas att jag kan stanna här lika länge som Christian (Abbiati) och Ignazio (Abate), som har vunnit trofeér i Europa i den här tröjan.

-Jag tror att Lazio kommer att vara ute efter revansch, fotbollen är gjord för detta. Det ger dig en chans att slå tillbaka efter några dagar. Jag tror att Lazio kommer att vara väldigt motiverade och villiga att göra en bra prestation samt vara villiga att återgällda förlusten (totalt 4-1) mot Sparta Prag i Europa League.

-Alla vill göra sitt livs bästa match mot oss.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen