Mastour kan återvända redan i sommar

I somras skrev Hachim Mastour på ett tvåårigt låneavtal med Malaga. Den tekniske marockanen har inte övertygat i den spanska hamnstaden och ryktas nu återvända till Milan redan i sommar, skriver La Gazzetta dello Sport.

När Mastour, efter rekommendation av tränarlegendaren Arrigo Sacchi, värvades från talangfabriken Reggiana blev han världens dyraste 14-åring. Ganska snabbt fick marockanen ta steget upp till A-laget, då med Clarence Seedorf som huvudtränare. Sedan dess har det inte gått lika bra som många Milan-fans hade hoppats på. Mastour lyckades inte slå igenom i A-laget och lånades därför ut till Malaga i somras. I låneavtalet finns en köpoption som tillåter den spanska klubben att värva 17-åringen för 5 miljoner euro. I överenskommelsen finns dock en återköpsklausul som ger Milan möjligheten att värva tillbaka honom för 6 miljoner euro.

Övergången har hur som helst inte gått som planerat. Mastour har enbart fått 5 minuters speltid i sin nya klubb där det senaste framträdandet kom i november förra året. Visserligen har han fått spela i träningsmatcher, men någon vettig speltid i tävlingssammanhang har han inte fått.

Malaga-tränaren Javi Garcia har tidigare uttalat sig om att han ser potentialen i den unge talangen. Det är bara speltid som saknats, menar han. Tränaren tror att ökad speltid kommer tillåta Mastour att förbättras och höja hans självförtroende.

Förut ryktades det om en flytt till Palermo, men det rådande kaoset med ägare Maurizio Zamparini i spetsen har sannolikheten för en sådan övergång minskat.

Det återstår att se om Mastour återvänder till Milan redan i sommar. Bristen på speltid i Spanien indikerar på det.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen