Matchrapport: Milan – Torino

Milan har inlett 2016 oerhört positivt och är ännu obesegrade under kalenderåret. Senast mot Napoli visade man upp en imponerande defensiv mot ligans farligaste anfall. I samband med detta har man också visat att man vill vara med och slåss om europa-platserna till nästa säsong, något som man mycket väl kan göra om man fortsätter på inslagen väg. 

Laguppställningar:

Milan (4-4-2): Donnarumma; Abate, Alex, Zapata, Antonelli; Honda, Kucka, Bertolacci, Bonaventura; Bacca, Niang

Torino (3-5-2): Padelli; Maksimovic, Glik, Moretti; Zappacosta, Acquah, Vives, Baselli, Bruno Peres; Belotti, Immobile

Matchen:

Milan ägde spelet inledningsvis och visade upp den energin som tidigare har resulterat i tidiga ledningsmål. Den första riktigt farliga chansen kom dock först efter nästan 30 minuter. Honda stod för frisparken och bollen tog klockrent i ribban i vad annars skulle ha blivit ett fantastiskt frisparksmål. 

Nästa heta läge kom efter 35 minuter när Bonaventura stod för ett läge precis innanför straffområdet till vänster. Skottet var bra men Padelli sträcke ut sig till max och lyckades styra undan bollen. 

Istället skulle det bli en oväntad målskytt precis innan paus. På en Milan-hörna så damp bollen ner löst i straffområdet. Antonelli kastade sig fram och rakade in ledningsmålet i den 45:e minuten. 

Milan behöll initiativet in i den andra halvleken och skapade tryck den första perioden. Bacca hade dessutom en boll i nät, men tyvärr var colombianen offside och målet dömdes rättvist bort. 

Torino stack dock upp ibland, främst genom Immobile som bland annat fyrade av ett hårt skott efter 70 minuter. Nyss fyllde Donnarumma gjorde dock en superräddning och lyckades styra bollen till en hörna. Att killen är 17 år känns obegripligt. 

Milan ryckades dock rida ur stormen och även om matchen tappade tempo visade man återigen att den ovana man hade i höstas att släppa in mål vid ledning är borta. 3 poäng säkrades och trots bristande skönspel ibland så vinner man sina matcher, vilket är absolut viktigast. 

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen