Mihajlovic: “Det är en klassisk match”

Efter landslagsuppehållet slängs Milan in i hetluften direkt när man imorgon kväll gästar Juventus i Turin. Tränare Sinisa Mihajlovic var laddad under dagens presskonferens men poängterade att matchen trots allt inte är avgörande för sluttabellen.

– Det är en prestigefull match och den betyder mycket. Det är en klassiker inom italiensk fotboll och vi ska göra allt för att leva upp till matchens värde. Juve är på väg uppåt men vi ska göra allt för att försöka vinna. Det är en stor match mot ett bra lag och en direkt rival. Vi förbereder oss på bästa möjliga sätt inför varje match, oavsett om det är Juventus eller någon annan vi möter. Vi känner till våra styrkor och vi är medvetna om att vi kan skapa problem för alla lag. Vi har egenskaperna för att matcha dem. Jag tror inte att resultatet blir direkt avgörande, säsongen är fortfarande lång.

Mihajlovic talade sedan om Milans fem matcher långa obesegrade svit.

– Vi har tagit elva poäng i de fem senaste matcherna och vi har bara släppt in tre mål. Endast Napoli och Roma har gjort det bättre under samma period. Jag är säker på att vi kan hålla detta uppe. Vårt mål är att ta en topp tre-placering när vi avslutar säsongen.

Tränaren pratade sedan om sin trupp och skadorna som finns.

– Vi måste kolla på några spelares fysiska status inför matchen. Niang har jobbat bra under dessa två veckorna och är i bättre form än innan. Förutom Bertolacci och De Jong har vi en skadefri trupp, om man bortser från långtidsskadade Balotelli och Menez. Vi får se hur det är med Bacca, han är tillbaka från landslagsuppdraget och har gjort lite löpträning.

Mihajlovic talade sedan om Gianluigi Buffon och sina egna målvakter.

– Donnarumma möter en legend imorgon och han kan lära sig från Buffon. Hans storhet kommer från hans professionalism och entusiasm. Han har varit världens bästa under dessa 20 åren. Donnarumma är ung och talangfull, jag hoppas att han kan ha en karriär lik Buffons. Diego Lopez är också en fantastisk målvakt och jag värderar honom högt. Just nu återhämtar han sig från sin skada och vi väntar på att han ska komma tillbaka.

Avslutningsvis pratade serben återigen om matchens betydelse.

– Morgondagens match kommer visa mycket men jag upprepar att den inte är avgörande. Vi kommer att hålla oss till den nuvarande formationen sen får vi se vad som händer längs med vägen.

Källa: acmilan.com

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen