Capello: “Milan blir bättre för varje match”

Milans förre tränare Fabio Capello har i en intervju med Gazzetta dello sport talat om sin gamla klubbs nuvarande form, samt om målvaktspositionen hos de rödsvarta. Här får ni ett utdrag ur intervjun.

Capello tror att Milan är på väg uppåt igen efter att man stått för en svag säsongsinledning. Detta är vad den legendariska tränaren hade att säga angående detta.

– Milan blir bättre för varje match som spelas. Klubben har genomgått stora förändringar och tränaren behöver tid på sig. Det finns vissa klubbar, som Milan, där ansvaret är större. Samtidigt är detta vad som gör en spelare stor; förmågan att prestera utan att bli påverkad av lagets namn och historia.

Den numera 69-årige tränaren talade vidare om målvaktssituationen hos de rödsvarta.

– Donnarumma? Jag känner Diego Lopez väl. Han är mycket professionell och en utmärkt målvakt. Om Mihajlovic väljer Donnarumma måste detta innebära att han upptäckt en enorm talang. Både Maldini och Rivera tog sig in i A-laget vid en väldigt ung ålder. Skillnaden ligger givetvis i positionen. Målvaktspositionen är unik, men om man tittar på Buffon exempelvis (som också var väldigt ung när han slog igenom i Parma) bevisar detta att det kan vara värt att ta risken.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen