Honda: ”Jag kan kritiseras för det här men…”

Milan förlorade stort mot Napoli i söndags och det har länge varit tyst från spelarnas håll vad gäller klubbens situation. Keisuke Honda bryter dock tystnaden och sågar klubben i en intervju med Gazzetta dello Sport.

– Problemen i Milan är mycket tydliga, främst eftersom det alltid är samma problem. Lär vi oss inte något från den här förlusten (Napoli 0-4) så är vi väldigt långt ifrån att bygga upp den här klubben igen.

– Det tjänar inget till att kritisera spelarna. De senaste åren har Milan skickat ut många spelare på banan och i år spenderade de 100 miljoner euro på värvningar, många av våra spelare spelar i sina respektive landslag och presterar, men varför kan de inte prestera när de kommer till Milan?

– Ser man till de senaste åren så tycker jag att det är tydligt att man inte kan bygga upp klubben igen om man inte investerar en massa pengar, som de gör i Paris Saint-Germain eller Manchester City. Antingen gör man det, eller så måste man ompröva själva strukturen i klubben.

– Direktörerna, tränaren och supportrarna måste förstå situationen. För att förändra den här klubben måste du radikalt förändra allas kriterier som de tittar på klubben med. Det gäller såväl direktörerna och tränaren som supportrarna och media. Annars kommer det ta 5-10 år att göra det.

– Jag vet att jag kommer att bli kritiserad för dessa uttalanden, men de är viktiga för klubbens framtid.

Publicerat av

Asir Hawrami

Grundare av Milansverige.se och Milan Club Svezia