Matchrapport: Sassuolo – Milan: Briljans och tveksamheter

När alla egentligen kanske blickar mot nästa säsong ska fortfarande några matcher betas av denna. Milan ligger ju egentligen i ingenmansland och måste i stort sett vinna alla återstående matcher för att över huvud taget ha chans på Europa league, plus att de då måste få med sig en massa andra resultat. en match i taget i alla fall, och det började med Sassuolo.

Laguppställningar:

Sassuolo (4-3-3): Consigli; Vrsaljko, Acerbi, Cannavaro, Peluso; Biondini, Missiroli, Taider; Berardi, Zaza, Sansone

Milan (4-3-3): Diego Lopez; Abate, Paletta, Alex, Bonera; Poli, De Jong, Van Ginkel; Honda, Destro, Bonaventura

Första halvlek:

Milan började bäst och avancerade uppåt i banan. Man Förlitade sig som vanligt på sitt kortpassningsspel och att försöka hitta ytor runtomkring motståndarnas straffområde. De skulle dock få en kalldusch när straffområdesdomare dömde mål efter att Lopez släppt Berardis luriga skott mellan benen. Men på alla repriser såg det ut som att bollen aldrig var helt över linjen. Helt klart konstigt, men likväl 1-0 till Sassuolo efter 13 minuter.

Berardi, som uppenbarligen tycker om att spela mot Milan, skulle även få göra ett regelrätt mål. På en djupledsboll från halva planen Sprang han sig fri och kunde på halvvolley placera in bollen vid bortre stolpen. 2-0 efter cirka halvtimmen spelad. Det är nästan läskigt hur effektiv killen är mot just Milan.

Milan skulle dock sprattla till två minuter senare. Bonaventura tog sig in i straffområdet från höger och kunde genom en klassisk tåpaj sätta bollen lågt intill bortre stolpen. Reducering till 2-1 för Milan! Resten av halvleken består av att lagen utbyter halvchanser utan att matchen riktigt tänder till. Sassuolo ledde efter första halvlek med 2-1.

Andra halvlek:

Milans replik kom sedan tidigt i andra halvlek. Inbytte Suso stod för inlägget och Alex kunde starkt nicka in sitt första Milan-mål. kvitterat till 2-2 51 minuter in i matchen!

Milan såg äntligen ut att andas lite och vågade kliva fram med folk. Förutsättningarna ändades dock drastiskt när Bonaventura tog bollen med handen och drog därmed på sig sitt andra gula för kvällen. Matchbilden som följde blev istället att Sassuolo hade majoriteten av bollinnehavet och Milan fick mer inrikta sig på snabba omställningar.

Milanbanen Berardi tog sedan sats för att slå in sitt tredje mål för dagen när han kom helt ren med Lopez efter 70 minuter, men Lopez hade andra planer och med en benparad som heter duga såg han till att ställningen stod sig vid 2-2.

Berardi skulle dock få sista ordet. 7 minuter senare löpte han på bortre och genom Zazas skarvning/miss nådde bollen fram och han kunde trycka in sitt tredje mål för kvällen. 3-2 till Sassuolo.

Målet innebar i stort sett ridå ner. Milan försökte pressa på men nådde inte hela vägen fram. I slutet drog även Suso på sig matchen andra röda kort. Sassuolo vann även matchen med 3-2.

Spontana tankar efter matchen:

Innan vi går in på klagandet, som numera mera är regel än undantag, ska vi nämna Berardi. Vilken spelare. Visst han gjorde egentligen bara 2 mål idag då ett inte ens var över linjen, men där har vi en spelare som kan bli riktigt bra. Alla pratar om att Dybala är Italienska ligans stora anfallstalang, och det är han, Men Berardi är verkligen inte dålig heller. Hans facit mot Milan är också skrämmande bra. Det spelade ingen roll att vi ens hade Super-Lopez i mål. han gör vad han vill. Briljant!

Sen till tveksamheterna. Vilket egentligen var allt som rörde Milan, men även från domaren. På första målet var inte bollen helt över linjen, den tillsammans Bonaventuras andra gula kort. Domaren kan visserligen dra kortet, men om man ska känna in matchen så kan man samtidigt se att Bonaventura skyddar sig utan att vinna fördel eller förstöra en anfallschans. Sen så var Berardi i en tveksam offside på det andra målet, men det kan jag inte bedöma, men det var verkligen på gränsen där med. Oavsett så kan man definitivt ifrågasätta straffområdesdomaren. Han stod 2 meter från situationen och gjorde en grov felbedömning som påverkade resten av matchen. Underkänt!