Införrapport: Atalanta – Milan

Milan:
En lång och tröttsam säsong avslutas med ett Lombardia-derby. De rödsvarta kommer från en färsk vinst där ungdomarna El Shaarawy och Van Ginkel till stor del var avgörande. Chansen att avsluta på åttondeplats finns fortfarande, även om den är väldigt liten, men det viktigaste är kanske att få se ett lag som spelar fotboll, har kul och underhåller publiken. Mastalli gjorde ett godkänt inhopp sist, och att ett par unga spelare får chansen igen är önskvärt.
Som alltid den här säsongen är det mycket som pågår i bakgrunden, och om inte annat är det viktigt att avsluta säsongen bra för att ha större chans att locka till sig både spelare och tränare till nästa säsong.

Skador och avstängningar: Zaccardo är avstängd efter förra veckans röda kort. Agazzi, Montolivo, Antonelli, Abate och Alex finns i sjukstugan.

Truppen:
Målvakter: Abbiati, Gori, Donnarumma.
Försvarare: Bocchetti, Bonera, De Sciglio, Mexes, Paletta, Rami, Zapata, Calabria (96).
Mittfältare: Bonaventura, De Jong, Poli, Suso, Van Ginkel, Mastalli (36).
Anfallare: Cerci, Destro, El Shaarawy, Honda, Pazzini, Di Molfetta (35).

Trolig startelva (4-3-3): Abbiati; De Sciglio, Paletta, Mexes, Bocchetti; Van Ginkel, De Jong, Bonaventura; Honda, Destro, El Shaarawy

Atalanta:
Befinner sig på sjuttonde plats och har inte mycket kvar att spela för den här säsongen. Milan brukar dock ha det svårt på Stadio Atleti Azzuri d’Italia, och Atalanta vill förmodligen ta poäng lika gärna som sina motståndare.
De är inne i en bra form med endast en förlust på fem matcher. Försvaret får dock se upp med El Shaarawy, som förra veckan var tillbaka med besked.

Skador och avstängningar: Ingen spelare är avstängd. Raimodi och Esigarrbia är skadade.

Truppen: Avramov, Baselli, Benalouane, Bianchi, Biava, Boakye, Cherubin, Cigarini, D’Alessandro, Del Grosso, Denis, Dramé, Emanuelson, Frezzolini, Gomez, Grassi, Masiello, Migliaccio, Moralez, Rosseti, Scaloni, Sportiello, Stendardo, Zappacosta.

Trolig startelva (4-3-3): Sportiello; Zappacosta, Benalouane, Madiello, Del Grosso; Baselli, Cigarini, Grassi; Moralez, Denis, Gomez.

Serie A: Atalanta – Milan
Arena: Stadio Atleti Azzuri d’Italia
Avspark: Lördag 30/5 klockan 20.45
TV: TV4 Sport, CMore Stream, TV4 Play
Huvuddomare: Ricardo Pinzani

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen