Krönika: Solen går upp i öster, eller?

Att solen går upp i öster är en något förenklad sanning. Men allt pekar just nu på att det är i öster vi ska blicka för att se Milans sol gå upp. Bee Taechaubol uppges ha ett avtal klart med Silvio Berlusconi där Mr Bee inom några dagar kommer äga 20 % av AC Milan. Ett ägande som ska öka till 65 % inom 12 månader. Kostnaden uppges vara 780 miljoner euro.

Det har tidigare lyfts tveksamheter kring huruvida Mr Bee faktiskt har de pengarna. En av de som har lyft frågan är Mike Ozanian på Forbes. Mr Bee själv har intygat att budet och planen för Milan är seriöst och mycket pekar trots allt på att avtalet blir av. Det finns också uppgifter om att den kinesiske affärsmannen Richard Lee lurar i vassen och eventuellt vill köpa Milan framför näsan på Mr Bee.

Innebär då detta att det är en starkt lysande rödsvart sol som går upp i öster? Inte nödvändigtvis. Det finns ett par saker att ta i beaktande. Utöver att det finns vissa tveksamheter kring hur mycket pengar framförallt Mr Bee har så kan den nya ägaren heller inte investera hur mycket pengar som helst på grund av Financial Fair Play.

Detta är emellertid inte den viktigaste delen. Den ligger snarare i frågan kring hur passionerade och kunniga de både herrarna är inom fotboll. Ser vi två potentiella ägare som verkligen brinner för AC Milan eller ser vi två personer som vill göra lite business?

Mr Bee tycks ha planer på att plocka in Paolo Maldini i en roll som sportchef och vi får hoppas på att det ligger sanning i detta. AC Milan är en av världens genom tiderna mest framgångsrika fotbollsklubbar och nya pengar får inte komma in på bekostnad av hjärta och själ, då väntar jag hellre lite längre på soluppgången.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen