Inzaghi: “Glaset är halvfullt”

Milan lyckades endast få med sig ett poäng borta mot Chievo. Spelet var alldeles för dåligt och kreativiteten existerade inte hos den rödsvarta klubben, men Pippo Inzaghi menar att glaset är halvfullt. 

– Jag tyckte att vi verkligen försökte spela vårt spel och vi gjorde bättre ifrån oss under den andra halvleken. Vi lyckades skapa flera chanser under den andra halvleken. Honda lyckades skjuta skott på ribban och vårt kontringsspel skapade målchanser.

Den forne anfallaren fortsatte tala till Sky Sport Italias mikrofoner och hade följande att säga.

– Vi måste bli mer kliniska när vi anfaller, vi behöver slå de rätta passarna och försöka förvalta våra chanser när vi får dem speciellt när man möter ett lag som försvarar med många spelare.

Milan har inte lyckats vinna på bortaplan sedan oktober 2014 och man har dessutom inte lyckats vinna två matcher efter varandra sedan årsskiftet. Detta är något Inzaghi själv verkar ha en pessimistisk syn på.

– Glaset är halvfullt, detta är den andra raka matchen som vi lyckas hålla nollan i. Dock skadade sig två viktiga spelare och vi lyckades inte riktigt förvalta de chanser som vi skapade. Vi har förbättrat positionsspelet men jag ångrar att vi inte lyckades göra mål idag.

Alessio Cerci befann sig ännu en gång utanför startelvan och byttes in relativt sent under matchens gång. Både De Jong och Montolivo behövdes bytas ut på grund av skador.

– Det var tio minuter kvar och det var ganska riskabelt men vi ville verkligen vinna. Jag satte Bonaventura på mittfältet eftersom att han lyckas bra vart han än spelar. Det är bäst att vara kapabel till ett sista byte under de sista femton minuterna av matchen eftersom att det är ganska enkelt att man slutar med endast tio man på planen om någon skulle skada sig. Vi försökte använda oss av fyra anfallare men sorgligt nog så är vårt mittfält inte i en tillräckligt bra form efter alla dessa skador som har drabbat oss.

Inzaghi pratade även om Cerci en kort stund.

– Cerci kan spela i en trequartista roll men även som en stöd anfallare. Det gör ont att behöva bänka spelare som Cerci och Pazzini men så ser omständigheterna ut just nu. Alessio är en bra spelare som vi ville ha, vi kommer få ut det bästa ur honom men vi får inte glömma att han knappt spelade i cirka sex månader, han behöver tid för att hitta sin tidigare form. Vi försökte verkligen göra mål denna kväll på alla möjliga sätt. Jag anser att Mattia Destro gjorde bra ifrån sig och han arbetade hårt för laget.

 

Källa: Milannews.it

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen