Matchrapport: Milan – Lazio: En lovande start

Då var det äntligen dags. Milan skulle spela premiären mot Lazio på San Siro. Efter en knackig försäsong med blandade resultat hoppades många att Inzaghis mannar skulle få med sig ett bra resultat och ett lovande spel inför resten av säsongen.

Det skulle smälla ganska omgående. El Sharaawy kom loss  på sin kant och med yttersidan lyckades lirka in bollen mot bortre stolpen där Honda kunde trycka in den via tunnel på målvakten. 1-0 till Milan efter 7 spelade minuter!

De följande minuterna så fortsatte matchen någorlunda intensivt där båda lagen fick komma till chanser. Därefter hamnade lagen i en period där man blev mer försiktiga och inte släppte till särskilt mycket under resten av halvleken. 1-0 stod sig till halvtidsvilan där Milan kanske hade de hetaste lägena, men Lazio var långt ifrån helt ofarliga.

I början av andra flyttade Lazio fram sina positioner mot ett Milan som såg ut att backa hem och bli mer passiva. Under de första 10 minuterna kunde Lazio rada upp flera lägen. Dock agerade Milans försvar stabilt och avvärjde de lägen som kunde ha blivit farliga. Istället skulle det bli Milan som skulle utöka sin ledning efter drygt 55 minuter in i matchen. Abates låga inlägg kom förbi ytterbacken och väl därinne nådde Muntari längs med ena foten och kunde sätta dit bollen. 2-0 till Milan!

I den 62:a minuten gick nyförvärvet Menez omkull i straffområdet. Domaren tvekade in och dömde straff för de rödsvarta. Menez tog själv hand om straffen och gjorde inga misstag utan placerade kontrollerat in bollen, otagbart för målvakten. 3-0 för Milan! Lazio skulle dock få in bollen i nätmaskorna. Efter ett snyggt anfall med flera fina passningar  letade sig bollen in i målet i den 67:de minuten. Djordjevic var sista Lazio-spelare på bollen, men allra sist verkade Alex vara och självmål noterades. Lazio reducerade till 3-1!

Efter målet utbytte lagen några chanser med varandra, där vissa var farligare än andra. Närmast kom inbytte Mauri med ett skott tätt utanför stolpen i den 81:a minuten. Niang kom in i slutet kom var även han nära, men saknade skärpan för att förvalta sina lägen. De rödsvarta visade på stor offervilja och såg till att vi flera lägen vara i vägen för Lazio-spelarnas skottförsök.

Lazio skulle få en chans till en sista tröst. I den 94:de minuten fick Candreva chansen från straffpunkten, men Milans nye målvakt Diego Lopez valde rätt håll och räddade snyggt bollen nere vid stolproten.

Matchen slutade 3-1 till Milan efter mål av Honda, Muntari och Menez (och Alex). En välbehövlig seger och en bra start på säsongen.

Spontana tankar efter matchen:

– Honda, Menez och El Sharaawy glimtade alla till i anfallet med några fina ingripanden. Även om de inte lyckades hålla samma höga nivå över en hel match visade de att det finns mer att hämta, vilket lovar gott för framtida matcher.

– Backlinjen tillsammans med Lopez ingav ett helt annat lugn än tidigare. Försvaret kändes väldigt stabilt och på de få chanser som slank igenom visade Lopez upp pondus.

– De chanser Milan kom till skedde ofta på omställningar. Både El Sharaawy och Menez fick nytta av sin teknik och snabba fötter när de fick ytor att gå på och inte behövde möta ett uppställt försvar. Kan man bygga vidare på detta kommer många lag bli straffade när Milan skruvar upp tempot.