Matchrapport: Roma – Milan: Övermäktiga Roma, uddlösa Milan

Milan hade visar gryende form på sista tiden och hade radat upp 5 raka vinster. Roma har också gått som tåget sista tiden med idel vinster. Idag skulle bli ett riktigt test för båda lagen där man skulle få bekänna färg och visa att man inte enbart kan slå, på papperet, sämre lag.

Lagen startade som följande:

Roma: De Sanctis; Maicon, Toloi, Castan, Dodo; Nainggolan, De Rossi, Pjanic; Gervinho, Totti, Ljajic

Milan: Abbiati; Bonera, Rami, Mexes, Constant; Muntari, Montolivo; Honda, Kaka, Taarabt; Balotelli

Första halvlek:

Under de första 10 minuterna bjuder Milan upp och försöker verkligen gå framåt för att utmana, men allt eftersom matchen går tog Roma över mer och mer. Romas tempo och rörlighet var ständigt farliga vapen och både Dodo och Ljajic får varsin het chans att spräcka målnollan.

Roma är det laget som kontrollerar spelet och försöker forcera den mur av Milanspelare som ställde upp strax utanför straffområdet. Till slut håller den inte längre utan Miralem Pjanic kunde rinna igenom (lite för lätt) och sätta ledningsmålet för hemmalaget i den 43de minuten.

Andra halvlek:

Milan skulle börja den andra halvleken med några uppstickare där Montolivo har ett skott utanför och Taarabt får sitt skott täckt i sista stund. Men det hetaste läget stod Pjanic för som tvingade Abbiati till en svettig räddning efter frispark i den 54:de minuten.

Efter en trevande inledning tappar Milan återigen fart och blir nästan helt stillastående stundtals. Roma däremot saktade inte ner utan fortsatte att visa upp ett bra passningsspel och rörelse. I den 65:e matchminuten skulle det smälla igen. Efter ett mönsteranfall trycker Totti av och Abbiati kan inte hålla bollen. Gervinho hugger sen på returen och sätter enkelt dit bollen i tomt mål. 2-0 till Roma.

Efter målet så försöker Milan förtvivlat sprattla och göra några tappra men fruktlösa försök att komma in i matchen igen. Roma håller tätt och vinner matchen med 2-0.