Införrapport: Roma-Milan

Slutet närmar sig och det väntas bli storpublik i Rom på fredagskvällen när två formstarka lag ska mäta sin styrka. Roma spelar för att hänga på Juventus och Milan för att nå en en Europaplats till nästa år.

Milan:

Förutom De Jong och Sharawy är truppen så gott som tillbaka. Milan har varit starka senaste tiden och spelat bra och stabilt eller dåligt men vunnit ändå. Som ett topplag med andra ord. Milan har både Roma och Inter kvar i dom sista omgångarna och eftersom det finns många lag som konkurrerar om dom sista Europaplatserna bör Milan ta en del poäng mot både Roma och Inter. Det är första gången på länge som Milan ställs mot ett riktigt svårt motstånd och Seedorfs taktik och förmåga att byta taktik kommer testas på allvar.

Skador och avstängningar:

De Jong, Sharawy

Truppen:

Abbiati, Amelia, Gabriel, Abate, Bonera, Constant, De Sciglio, Mexes, Rami, Silvestre, Zaccardo, Zapata, Emanuelson, Essien, Honda, Kakà, Montolivo, Muntari, Poli, Taarabt, Balotelli, Pazzini, Robinho.

Trolig startelva: (4-2-3-1)

Abbiati, Abate, Rami, Mexes, Constant, Muntari, Montolivo, Taarabt, Poli, Kaka, Balotelli

Värt att notera:

Milan har vunnit de fem senaste matcherna, men framförallt bara släppt in ett mål!

Milans fem senaste matcher:

Milan-Fiorentina 2-0

Milan-Chievo 3-0

Milan-Genoa 2-1

Milan-Catania 1-0

Milan-Livorno 3-0

Roma:

Det måste vara dubbelt att vara “Romanista” denna säsong. Att se sitt lag spela fantastisk fotboll och vinna så gott som allt, men samtidigt vara ständig tvåa bakom ett ännu bättre Juventus. Roma håller på att bygga något otroligt spännande och har i och med sin amerikanska investerare och sin franska tränare alla förutsättningar att växa och etablera sig i Italien och Europa. Garcia (Romas tränare) kan anpassa taktiken och spelet efter motståndarna, men också styra med sitt egna spel. En stor trygghet i defensiven blandas med en konkret och effektiv offensiv och med ett mittfält med en enorm arbetskapacitet och teknik.

Skador och avstängningar:

Destro, Strootman, Benatia

Truppen:

Bastos, Berisha, Castan, De Rossi, De Sanctis, Dodo, Florenzi, Gervinho, Jedvaj, Ljajic, Lobont, Maicon, Mazzitelli, Nainggolan, Pjanic, Ricci, Romagnoli, Skorupski, Taddei, Toloi, Torosidis, Totti.
Trolig startelva: (4-3-3)

De Sanctis, Maicon, Toloi, Castan, Dodò; Nainggolan, De Rossi, Pjanic; Gervinho, Totti, Ljajic

Värt att notera:

Roma saknar tre av sina absolut viktigaste spelare.

Romas fem senaste matcher:

Roma-Sassuolo 2-0

Roma-Parma 4-2

Roma-Cagliari 3-1

Roma-Atalanta 3-1

Roma-Fiorentina 1-0

TV:

Matchen sänds 25/4 kl 20.45 på Tv4sport

 

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen