I pausen mellan äggmålningen och sill-spisningen spelade Milan match mot Livorno hemma på San Siro.

Läget var tydligt. Livorno behöver alla poäng dom bara kan få dom sista omgångarna för att inte åka ur Serie-A. Milan behöver alla poäng dom bara kan för att nå en Europaplats till nästa säsong. Något som kan vara högst nödvändigt om tränaren Seedorf vill ha jobbet kvar.

Lagen startade så här:

Milan:(4-2-3-1): Abbiati, Abate, Rami, Mexes, Constant, Montolivo, De JOng, Kaka, Taarabt, Robinho, Balotelli

Livorno: (3-5-2): Bardi, Castellini, Rinaudo, Valentini, Piccini, Benassi, Duncan, Greco, Mesbah, Paulinho, Emeghara

Matchen:

Milan etablerat tidigt en press mot Livorno. Efter 9 minuter får Kaka lagets första chans när han skjuter på en bra passning från Robinho. Strax efter prövar även Taarabt ett skott som går högt över.

Milan fortsätter att styra spelet och efter 12 minuter lyckas Rami komma först på en frispark och nickar i ribban.

Det dröjer till 19e minuten innan Livorno får sin första halvchans. Ett skott långt utifrån som går högt över. Milan har koll på matchen och fortsätter jaga ett ledningsmål. Dock ska allt stanna till då De Jong till synes onödigt glider fram i en tackling innanför straffområdet. Som tur är missar han inte bara bollen utan också alla Livorno-spelare i straffområdet. Nära på straff till Livorno.

I 25e minuten kommer en pigg Taarabt runt på kanten och får så när på in ett inlägg, men som nickas bort. Milan anfaller igen och Constant får ett jätteläge själv med målvakten. Constant kommer för nära och den påtänkta chippen hinner inte stiga högt nog för att orsaka problem för Livorno.

Kaka, Robinho och Taarabt ger energi och fart till spelet och skapar mycket. Kaka och Robinho tråcklar sig igenom i straffområdets kant och Kaka lyckas få en lucka att skjuta. Tyvärr går skottet precis utanför. Robinho får även han ett läge strax efter men avslutar via en Livorno-fot till hörna.

Plötsligt efter 33 lugna minuter ställer Livorno om. En passning går ut på vänsterkanten där en viss Mesbah sätter fart mot Abate. Abate hamnar steget bakom och väljer att fälla sin forna lagkamrat. Mesbah var då bara ett steg ifrån straffområdet och återigen mycket nära en straff för Livorno.

Spelet lugnas en aning och Livorno tillåts komma lite högre upp och skaffar sig halvchanser med svaga avslut som följd.

När det har gått 42 minuter rullar bollen ut på Constant i sin vänsterposition. Livornos försvar är samlat men Constant försöker ändå med ett tidigt inlägg som perfekt hamnar på Balotellis huvud i straffområdet och Balotelli styr bollen mot bortre stolpen och äntligen har Milan fått sitt välförtjänta 1-0.

Andra halvleken börjar med ett snabbt skott från Montolivo.

Tendenserna är dom samma som i första halvlek. Milan styr och Livorno försöker ligga i sina defensiva positioner men misslyckas.

Minut 48 slår Kaka en frispark som Balotelli styr över med stor kraft.

Den hale Taarabt rinner igenom och avslutar ensam med målvakten ett hårt och lågt skott och Milan har 2-0 efter 51 minuter!

Taarabt fortsätter sin show och dribblar sig runt utanför Livornos straffområde.

64″ De spelsugna brassarna Robinho och Kaka lyckas nästan spela fram ett friläge för Balotelli, men Livorno-målvakten Bardi kastar sig framför Balotelli och får tag i bollen.

Livorno är helt ofarliga och försöker endast genom skott långt utifrån. Livorno tillåts ha mer boll men skapar ingenting. Taarabt dribblar vidare och Milan har full kontroll på matchen.

80″ Pazzini har kommit in för en trött Kaka. Pazzini kommer helt fri med målvakten och väljer att lobba.. Lobben blir mycket hög.

I 84e minuten får han ett nytt försök efter att Balotelli flugit igenom Livornos mittfält och hittat Pazzinimed en pass. Pazzini blir återigen fri med Bardi och väljer återigen att lobba.. Nu hamnar lobben under ribban och mellan stolparna. 3-0!

Matchen tar slut där. Livorno lyckas närma sig Milans straffområde och Saponara är nära att dribbla sig in i Livornos, men matchen slutar 3-0 till Milan.