Allegri till Sky: “Cristante måste få växa utan att ha press på sig”

Massimiliano Allegri talade till Sky Italias mikrofoner efter att hans lag besegrat Atalanta med 3-0 på San Siro:

“Jag övervägde att starta med Cristante både i derbyt och i matchen mot Roma. Vi får inte glömma bort att han är bara är 18 år gammal.

“Andrea Poli har gjort det väldigt bra såhär långt, men det var viktigt att ha honom på bänken så jag kunde ta in en spelare med fräscha ben. Balotelli startade på bänken eftersom att han har haft influensa i två dagar.

“Cristante har utvecklats mycket under de senaste två månaderna, jag har tillit till honom och i svåra stunder så kan de unga spelarna tillföra extra mycket glädje i deras fotboll.

“Bryan är en ung spelare som måste få växa utan att ha press på sig. I en klubb som Milan så måste man självklart utvecklas lite snabbare. Förra året så behandlades Niang som ett fenomen, men han är bara en tonåring, så det är normalt att de stöter på problem ibland. Samma sak gäller för Gabriel, där media efter bara några matcher sa att Milan hittat sin målvakt för de kommande 15 åren. En vecka senare ansågs han vara värdelös. Det måste finnas en bra balans.”

Trots att slutresultatet skrevs till 3-0 så hade Atalanta ett par vassa chanser att göra mål på. Innan avspark så hade Allegri kallat mötet för en “nedflyttningsmatch”.

“Det skiljde bara en poäng mellan oss innan matchen, så det var tabellen som talade. Vi hade fem poäng ner till botten-trion.

“Atalanta hade två eller tre målchanser i den andra halvleken, men jag skulle inte säga att vi ständigt ger våra motståndare mycket målchanser.

“Det är klart att vi kunde ha försvarat oss bättre, men Atalanta är ett starkt lag och Christian Abbiati gjorde det bra i målet. Vi kunde ha haft ledningen med 2-0 i halvtid, men istället så gjorde vi två mål under vår sämsta period i matchen.

Allegri fick frågan om vinters transferfönster efter det att Adriano Galliani bekräftat att Milan inte kommer värva Radja Nainggolan från Cagliari.

“Jag har pratat med klubben, ledningen vet om vilka positioner jag skulle vilja förstärka. Än så länge så har klubben gjort det väldigt bra, och jag är säker att man kommer förstärka laget i januari. Folk verkar tro att vi är körda i Champions League, men vi kan besegra Atletico Madrid.”

“Jag bryr mig inte särskilt mycket vem som tränar Milan nästa säsong. Jag är säker på att de kommer välja en värdig ersättare till mig.”

Källa: football-italia.net

 

 

 

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen