Segerns ljuva sötma

Året är 2007. Kaká totalt spelar ut allt motstånd på planen och avancerar på egen hand. Eller nej, nu drog jag iväg på en liten nostalgi-trip!
Året är 2013. Kaká totalt spelar ut allt motstånd på Celtic Park och har total-show. Sonen av Milano spelar som den Kaká som vann guldbollen bakåt i tiden.

Milan som för övrigt har den taskigaste formen på år och dagar där kryss emot Chievo och Genoa samt förlust mot Parma bara är en bråkdel utav de pinsamma insatserna ställs emot hemmastarka Celtic.

Jätten FC Barcelona lyckades bara med en 1-0 vinst på Celtic Park. Allt pekade på förlust för veka Milan. Men så vart inte fallet.

11 små kattungar valde att bete sig som 11 rytande lejon och jösses; som det fungerade! Hemmastarka Celtic blev allt ifrån hemmastarkt och Milan som spelade sin överlägset bästa match denna säsong fullkomligt körde över Celtic med en spelsugen Kaká, En nervös Zapata och en lättad Balotelli.

Som Milanista på senare tid har man fått höra både det enda och det andra. Kryss mot Genoa? Skämtar ni? Förlust mot Parma? På riktigt? Bara EN poäng mot Chievo? När är det dags för er att lägga ner helt då?

Men som Milanista har jag, du och alla andra Milanisti stått kvar blött rött blod och sett svart under hela denna period. CL ligger i Milans DNA och idag var det dags för Milan att visa det riktiga Milan – Il Grande Milan.

AC Milan körde fullkomligt över Celtic på bortaplan och inte en kotte förväntade sig detta. Varken Milanista eller Celtic-supporter.

Det var ett bra tag sen en Milanista fick smaka på en ljuv sötma i form av seger. Ikväll den 26:e November var det dags att få smaka på den sötman igen. En smak som kommer sitta kvar ett bra tag –  den saken är säker.

Ikväll visade Milan att man aldrig skall säga aldrig och att räkna ut Milan är ett utav de absolut största misstagen som finns. För hur Milan än spelar, 3-0 vinst mot Inter eller 1-1 kryss mot Chievo så är Milan ALLTIDMilan. Vi VAR Grande Milan. Vi ÄR Grande Milan. Vi FÖRBLIR Grande Milan.
Varför? FÖR ATT VI ÄR MILAN!

Men även denna ljuva kväll av total lycka känner jag en oerhörd sorg. En Ajax supporter föll tio meter och låg i sin egen blodpöl när han firade sitt lags andra mål emot FC Barcelona. Mina tänkar tillägnar jag till denna supporter och alla anhöriga till supportern. Må du återhämta dig så snart som möjligt.

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen