Matchrapport: Milan 0-2 Fiorentina – Kaká bäst på plan

Det var med hjälp av två skitmål som Fiorentina lyckades besegra Milan på San Siro igår kväll. Första gjordes av Vargas och andra av Borja Vallero.

Första halvlek: De första 10 minuterna var ganska jämna och lagen var lite försiktiga. Men med tiden tog Milan mer och mer över spelet och kunde skapa ett par halvfarliga chanser. Det märktes tydligt att vissa spelare i Milan var väldigt hungriga då både De Jong och Kaká gång på gång direkt när Milan har tappat bollen snabbt sliter för att få tillbaka den. Det är synd att denna viljan inte smittades av på de andra spelarna.

Minut 27: Tyvärr, så lyckas Fiorentina i den 27:minuten göra 1-0 bakom en chanslös Gabriel. Det ett riktigt skitmål. Vargas skjuter frisparken som går mellan benen på Muntari som stod i muren. Bollen ändrar riktning då den snuddar Muntaris ben samtidigt som den går igenom och Gabriel är helt chanslös. 1-0 Fiorentina.

Efter målet blev det inte några farliga målchanser. Milan och Birsa hade ett par halvdana chanser.

Andra halvlek: Det var nästan helt klart att Matri skulle kliva in istället för Balo. Men så blev inte fallet, istället klev Niang i den 57:e minuten in istället för Birsa. Milan inleder halvleken svagt men från den 55:e ungefär så tar de rödsvarta över mer och mer spelmässigt men lyckas inte skapa några målchanser. Tyvärr så skulle all energi försvinna när Borja Vallero i den 73:e minuten gjorde 2-0. Efter detta så såg man tydligt frustrationen hos Milanspelarna och att energin försvann. Det händer inte mycket mer efter detta och det är bara att konstatera att vi inte har det spelarmaterial vi en gång hade.

Här kommer lite statistik från matchen:

Gula kort:

Milan: Balotelli. Fiorentina: Aquilani och Ryder.

Bollinnehav: Milan 52% – 48% Fiorentina.

Skott: Milan 6-4 Fiorentina

Skott på mål: Milan 1-2 Fiorentina

Räddningar: Milan 0-1 Fiorentina

Som ni ser hade Fiorentina två skott på mål och två gjorda mål. Men men, det är bara att ta nya tag och Forza Milan per sempre!