Allegri: Min värsta tid i Milan

Massimiliano Allegri menar att han just nu är inne i sin jobbigaste period någonsin under sina 3,5 år i Milan.

Milan är inne i en mycket tuff tid då man är hela 16 poäng ifrån tredjeplatsen och möter dessutom Barcelona borta på onsdag.

Barbara Berlusconi träffade laget i omklädningsrummet efter förlusten medan Adriano Galliani lämnade San Siro efter andra målet. Laget kommer nu gå in i ett träningsläger.

– Beslutet togs av klubben tillsammans med tränaren och spelare. Det är den värsta tiden under mina 3,5 år i  Milan, sade Allegri till Sky Sport Italia.

– Vi måste hitta lösningen för att ta oss ur den här krisen. Om vi håller ihop kan hjälpa oss att förberedda oss för Barcelona och Chievo. 

– Den sista halvtimmen av matchen var hemska. Vi måste hitta tillbaka skaka av oss det dåliga. Vi måste jobba och se vad som går fel, vad som behöver förändras och nu blir matchen mot Chievo viktigare än den mot Barcelona.

– När det går dåligt finns många anledningar. Laget kan inte spela så dåligt som de gjorde idag. Vi skapade lite framåt och blev hårt straffade av deras frispark som styrdes in. 

Fansen visade visade upp en skylt att laget behövde försvarare och mittfältare framför anfallare i somras.

– Det är inte övergångarna som varit fel, det är skadorna. Jag trodde vi hittat rätt efter matcherna mot Udinese och Barcelona, men efter matcherna mot Parma, Lazio och ikväll verkar det som vi tappat det igen. 

– I fotboll är det bara resultat som räknas. Ibland glömmer folk hur vi tog dem. Grabbarna kan inte bli kritiserade för deras insats idag, men det var inte tillräckligt bra. 

– Just nu går det väldigt dåligt, vi har bara 12 poäng. Jag är tränaren och klubben meddelar mig om och när det tar ett beslut. Det har inte funnits några planerade möten, såvitt jag vet. Jag är tränaren och jag kommer hitta lösningen på ett eller annat sätt.

– Vi saknar Stephan El Shaarawy, som är väldigt viktigt i 4-3-3 eller 4-2-3-1, just nu har vi inte många yttrar tillgängliga.

– Vi måste bli snabbare då vi inte hittar rätt passningar, tar för lång tid att närma oss målet och dessutom släpper vi in för mycket mål på frisparkar. Det är normalt att vi måste ändra något och den här veckan har vi tid på oss att göra detta.

Allegri fick sedan frågan om hur han kunde vända på det hela.

– Prestationen mot Barcelona, hemma mot Udinese och stora delar av matchen mot Lazio och Parma var bra. Detaljerna avgör och vi måste vara mer bestämda i vissa delar av planen.

– Just nu måste jag lugna ner laget. Vi måste vara snabbare i anfallen.

– Om spelarna fortfarande är bakom mig? De borde inte stå bakom mig utan bakom varandra och jobba som ett lag. Mitt jobb är att få dem i rätt riktning.

Källa: Football Italia. 

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen