Matchrapport Milan-Barcelona 1-1: “Kaká är elegant”

Milan kom till slut till matchen med en fin elva jämfört med vad man hade förväntat sig. Kanske inte en fullt frisk elva men vi startade med Kaka denna match och det skulle visa sig vara avgörande. Vad har man fått höra om Kaká hela försäsongen av fotbollsfans? “Han är slut.” Jag säger att han är en mästare, att han glänser av elegans. Att han kommer vara en mycket viktig spelare för Milan denna säsong.

Matchen startades mycket fin av Milan, det var drömfotboll. Constants lugn när han lekte med bollen mellan fyra Barca spelare för att sedan enkelt och fint skicka bollen framåt för att brasilianerna ska leka. Lugnet i passningsspelet och spelet allmänt var efterlängtad, kan inte Milan göra såna insatser oftare? Som jag påpekade i förra matchen så spelar Robinho med en helt annan inställning med Kaká på plan och det var lika märkvärdigt även denna gång. De dröjde inte länge innan just dessa två herrar kunde passa genom Barca försvaret, Kaká med en passning av klass som gjorde det svårt för Robinho att missa målet. Efter det så fortsatte Milans spel en liten stund innan Barca sakta men säkert helt tog över bollinnehavet och försökte skapa lägen, det blev en del lägen men inga vassa. Dock så behövde inte Barca göra hela jobbet på egen hand eftersom Milan försvaret som såg så eleganta ut gjorde en otroligt klantigt misstag eller rättare sagt, Zapata. Zapata gjorde som han gjort ett par gånger nu, höll bollen för länge och till slut satte sig och hela försvaret i skiten. Barca vann bollen på vår planhalva och Messi var helt fri, ja då blir det mål även om Constant var mycket nära att stoppa Messi från att göra målet. 23 minuter spelade och det stod 1-1 på tavlan. Resten av halvleken var en jämn där Barca styrde och Milan kontrade. Båda lagen kunde mycket väl göra fler mål men Milan gjorde det svårt för Barcelona när de skulle avsluta på mål och de gjorde det även svårt för sig själva framför Barcas mål.

Andra halvleken trodde jag skulle bli svår för Milan eftersom man inte kan ha samma koncentration när man blir trött och det blir inte lättare när Barcelona gör en miljon passningar som gör en yr. Barcelona försökte spela sitt och de lyckades faktiskt skapa riktigt bra chanser men Milan spelarna var vakna och gjorde det mycket bra, även om det ibland var i sista sekund. Som när Zapata bröt bollen framför fötterna på Messi som var någon meter ifrån målet och 2-1, Nesta klass på den. Milan skapade inte lika mycket, inte vassa kontringar men det fanns ett par chanser. Den bästa chansen var nog Robinhos, som missade bollen helt. De två första målen i första halvlek höll sig matchen genom och det var ett resultat som båda lagen till slut var nöjda med. Även om jag tycker att Milan borde hotat lite i sista minuterna istället för att ge bollen till Barca ett flertal gånger och riskera.

FT: Milan 1-1 Barcelona
– Robinho 9″, Messi 23″

MILAN: Amelia; Abate, Zapata, Mexes, Constant; Montolivo, De Jong, Muntari; Kaka (Emanuelson 71″), Robinho (Balotelli 64″), Birsa (Poli 80″).

BARCELONA: Valdes; Dani Alves, Pique, Mascherano, Adriano; Iniesta, Busquets, Xavi; Sanchez (Fabregas 74″), Messi, Neymar (Pedro 81″).

Mina tankar:

-Kaká gjorde en superinsats, Montolivo MOTM för hans insats där han kämpade hela matchen genom. De Jong och Muntari mycket bra defensivt. Jag är mycket intresserad av hur Kaká kommer vara denna säsong och jag längtar till att se hur bra de kommer göra det där framme. Hur kommer det att se ut när El Shaarawy kommer tillbaka, kommer han att få spela tillsammans med sin idol eller har Robinho sakta spelat in sig i startelvan? Det är omöjligt att säga eftersom ingen, och då menar jag ingen kan läsa Allegris tankar.

-Vår vänsterback framöver? Även om folk klagar på Constant, senast i halvtid, så tycker jag att han gör det riktigt bra. När De Sciglio kommer tillbaka så kommer han säkerligen att sköta den positionen. Ibland har jag tankar om att flytta De Sciglio till högern för att låta Constant sköta vänsterpositionen men ganska kort efter så kan Abate göra en fin insats och då ångrar jag mig plötsligt. Men det får Allegri sköta jag är bara glad att vi äntligen har två alternativ på en och samma position.

-Birsas insats ikväll var inte den bästa men det är inte för att han inte gjorde det bra. Jag tycker att han löpte smart och rätt men det kändes som om vi spelade på vänsterkanten hela matchen. Det gjorde att han försvann och var aldrig så involverad. Han gjorde en grymt bra löpning där Adriano blev totalt bortsprungen men tyvärr såg inte Robinho det och bollen kom aldrig, han hade annars varit helt ensam med Valdes.