Allegri hyllar Kaká efter matchen: Han visade att han är en mästare

Massimiliano Allegri var mycket nöjd med sitt lag och framförallt Kaká efter 1-1 mot Barcelona.

– Jag vill säga att grabbarna stod för en bra insats och vi tillät inte Barcelona göra mycket samtidigt som vi själva skapade några chanser. Vi gjorde ett misstag vid målet och blev straffade, sade Allegri till Sky Sport Italia.

– Det liknade matchen förra säsongen, även om vi försvarade lite djupare den här gången, men vi hade dock fler målchanser.

– Jag är nöjd med vad grabbarna gjorde idag, det är en viktig poäng, speciellt efter Celtics resultat (Celtic besegrade Ajax på hemmaplan).

Kaká gjorde sin första match i Champions League för Milan sedan återkomsten och gjorde det mycket bra.

– Kaká stod för en enastående match och visade att han är en mästare. Jag menar inte bara rent tekniskt, det vet alla redan om, utan för att han jobbade så hårt och agerade emellanåt ytterback.

– Kaká visade återigen att det krävs mer än bara skickliga fötter för att vara en mästare, du måste även jobba hårt och ha vilja.

Milan gjorde en väldigt bra match rent defensivt – något man inte gjort särskilt ofta hitintills under säsongen.  

– När du spelar de här matcherna, speciellt mot Barcelona behöver du tusen ögon eftersom de kommer från alla vinklar. Försvararna visade full koncentration, även mittfältarna och anfallarna. 

– Koncentration är avgörande när du möter lag som Barcelona. Vi gjorde det bra när vi anföll även om vi borde ändrat rörelserna oftare. Jag är nöjd med det vi presterade.

– Det blir svårt för Barcelona att hitta ytor. Vi led lite på vänstersidan i första halvlek eftersom Constant var tvungen att hålla sig nära Sanchez och lämnade därför mycket yta åt Alves. Mittfältaren borde hjälpt till och det gjorde han i andra halvlek, då led vi mycket mindre.

Källa: Football Italia.

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen