Att skilja på person och spelare

Tänkte att jag skulle dela med mig av något som jag tänkt på ett tag nu. Jag gillar inte att favorisera fotbollsspelare egentligen. Men trots det så har jag, precis som jag antar att alla ni också har, en favorit. Det finns en gammal milanspelare som håller ett lite hårdare grepp om mitt hjärta än de andra.

Tröjnummer nio är heligt för mig. För mig kommer den tröjan alltid att tillhöra Inzaghi, för mig är den hans och ingen annans. Speciellt inte Matris.

Superpippo… Var ska jag börja. Absolut inte den bästa spelaren i milantröjan genom tiderna, långt ifrån. Men min solklara favorit ändå. Han är en sann legend i mina ögon, inte bara för Milan utan för hela fotbollen.

Att Filippo Inzaghi “föddes offside” är ett välkänt uttryck som präglat en helt fantastisk fotbollskarriär. De gångerna han inte var offside dock, de gångerna han lyckades springa så där exakt på gränsen till offside, men ändå inte. Då var det magi.

Hans teknik var rätt så värdelös och löpsteget lite för långsamt. Skottet var inte heller någon höjdare egentligen, men på något vis lyckades han ändå. En unik placeringsförmåga och oj så mycket vilja kan bevisligen utföra mirakel.

Filippo Inzaghi nämns ofta som en känslospelare. Hans oändliga kärlek till sporten tog honom långt och hans alltid lika övereuforiska målfiranden har lämnat djupa avtryck i mitt fotbollshjärta.

Den där känslan när han efter ett mål springer ner mot hörnflaggan… Han skriker, flaxar, är överlycklig och helt galen… Rysningar. Jag kan sitta i timmar och kolla om och om igen på hans andra mål i cl-finalen 2007 och det efterföljande firandet. Och hans sista mål i milantröjan… Magiskt, många tårar har fällts till det målet.

Min tanke är dock att om en spelare som Inzaghi kunde bli det han blev för Milan, så borde väl kanske en spelare som Matri också kunna det. Notera att jag sa spelare, inte person.

Å andra sidan så kanske det är personen som behövs och inte spelaren, för att komma upp i Pippos nivå. För ibland måste man skilja personen från spelaren när man talar om fotboll. Personen framför allt är det som skiljer nummer nio från nummer nio här.

Matri är i grund och botten en bra spelare, så om han bara kunde studera personen Inzaghi lite. Ta efter lite av den där passionen, glädjen och viljan han hade… Om det är möjligt. Och lägga ihop det med att börja stänka in lite baljor. Då kanske jag någon gång i framtiden kan känna att han också är värd att få bära nummer nio, men inte än.

Forza Superpippo!

Vem är er milanfavorit genom tiderna och varför?

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen