Inters och Juventus ultras står bakom Milan

Milan fick sina fans avstängda efter att man sjungit diskriminerande anti-ramsor om Napoli. Nu ställer sig både Inter och Juventus bakom Milan i en protest mot italienska förbundet.

En som reagerade starkt på avstängningen var Milans vd Adriano Galliani.

– Jag förstår att rasismen är ett stort problem, över hela världen, sade Galliani. – Dock är geografiska diskrimineringar något helt annat. 

– Reglerna måste ändras. Alla presidenter är överens och jag ska ringa det italienska fotbollsförbundets chef  Giancarlo Abete  och berätta det för honom. 

Det är inte bara Milan som reagerade negativt på det här beslutet, nu visar även Inters och Juventus fans sitt stöd. 

– Vi är redo och hoppas att alla kurvor sjunger diskriminerande ramsor så vi kan ha en söndag med bara stängda arenor!, skriver Inters ultras.

– Det här är ännu ett onödigt och okonstitutionellt diskriminerande beslut mot oss Ultras som sätter sig emot yttrandefriheten, skriver Juventus ultras.

– Under nästa match i Florens den 20:e oktober uppmanar vi alla fans att sjunga med oss de “berömda” ramsorna om geografisk diskriminering. Vi uppmanar supportrar överallt att förenas i protesten genom att visa banderoller och sjunga ramsor fredagen den 18:e, lördagen den 19:e och söndagen den 20:e.

Källa: Football Italia.

 

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen