MSD inför avgörandet mot Barcelona: “Vi kommer att få storstryk”

Nu är avgörandet snart här! Imorgon är det matchen vi alla har väntat på och nu är det som nervositeten börjar bli så där otroligt jobbig då man inte kan fokusera på något annat än just sitt älskade Milan. I dagens MSD diskuterar vi Allegris taktik, förväntade matchhjältar och eventuella startelvor! Vår förre skribent, Levent Hamid gästar oss och kommer med en del intressanta tankar!

1. Nu är den stora matchen äntligen här! Det är nu det ska avgöras borta på stora Camp Nou. Milan överraskade hela världen förra matchen och vann med 2-0. Antagligen kommer Barcelona att vara raka i sitt spel i den här matchen än på San Siro, hur ska Allegris taktik se ut för att kunna stoppa ett offensivt Barcelona ännu en gång?

Denniz: Vara riktigt försiktig och övervakande. Skippa misstag och onödigheter bara för att spelarna hungrar i offensiven. Dock vara säkra på sin sak och våga anfalla men samtidigt veta när det är dags att backa hem och försvara. Milans spel på San Siro är ett perfekt exempel. Spelet var felfritt på alla fronter.

Petter: Allegri måste försöka återskapa det som hände på San Siro, en uppgift som är nästintill omöjlig.
Barca kommer ha ännu mer boll och ännu mer tryck, de har hemmaplan och bara det gör att de kommer ha en extra spelare.

För att Milan ska kunna stå emot detta krävs en stabil backlinje som inte gör ett enda misstag, men bara en backlinje räcker inte långt, hela laget måste hjälpa till och försvara, hela laget måste slita som djur, precis som på San Siro.
För att göra mål krävs snabba omställningar där någon kan göra sin gubbe för att få ett övertag.

David: Allegri kommer nog gå in ganska defensivt och det skulle inte förvåna mig ifall han väljer att punktmarkera Messi.
Tror dock inte vi “parkerar bussen” som Chelsea gjorde förra säsongen.

Asir: Vare det sig vi vill eller inte, så kommer vi automatiskt att bli extremt defensiva då Barca kommer trycka på så hårt de bara kan. Jag sa det inför förra matchen och jag säger det en gång till.

Vi kan bara klara av Barcelona om vi utnyttjar deras enda riktiga svaghet, försvaret. Att våra kontringar fungerar och att vi sätter dem lägen som vi skapar. Lyckas vi göra hål på Barcelona så ger vi dem ett berg att klättra på. 2-0 ledning är ett hot mot Barcelonas nuvarande form. Men form ändras, trender bryts. Barca kanske gör en topp match mitt i den dåliga formen och då vet ni lika bra som jag att Barca kan slå vilket lag som helst, med många mål. Alltså, riktigt bra försvar, som senast och minst ett mål.

Levent: Oj, hur Milan ska spela för att kunna stoppa dem? Svår fråga.

Jag vet vad jag vill åtminstone. Det är en risk men den skulle i princip oskadliggöra Barcelona relativt snabbt. Det är att satsa på ett mål. Av de otaliga intervjuer jag läst så verkar det vara målet också men sen om det är det bästa sättet är jag tveksam till. Jag tror att vi får rikta in oss på ett defensivt spel, ha tålamod och ögonen öppna. Barcelona MÅSTE göra mål, Alba och Alves kommer i princip agera ytterforwards och därför kommer ytor att finnas och det är där och då som vi ska agera. Alltså ta vara på de möjligheter som KOMMER att dyka upp.

Vinnarreceptet är helt enkelt att vi är Milan. Vi är Champions League.

2. Det finns en del skador som oroar Milan. Det är fortsatt oklart om både Boateng och Mexes kommer att kunna medverka i morgondagens match och Pazzini är inte ens med i matchtruppen. Vilken elva hade du ställt upp med om du hade fått vara i Allegris kläder för en kväll? Motivera valen!

Denniz: Abbiati i mål, De Sciglio samt Constant på ytterbacks positionerna samt Mexés och Zapata i mittlåset. Mittfältet skall bestå av Monto, Ambrosini och Muntari. I anfallet vill jag ha el shaarawy och boateng på ytterkanterna och Niang centralt. En 4-3-3 elva som jag tror skulle klara av Barca på Camp Nou. Enda tveksamheten är dock Niang som inte riktigt är startman för ett sånt motstånd som Barcelona.

Petter: Jag tror Boateng och Mexes kommer vara med från start, Allegri har inte råd att inte ta med dom, de var båda riktigt bra under förra matchen. Pazzinis skada är ett stort avbräck, kunde inte den komma efter Barca-matchen istället?

Abbiati
Abate-Zapata-Mexes-Constant/De Sciglio
NOCERINO-Montolivo-Muntari
Boateng-Niang-ElShaarawy

Förra matchen så gjorde hela laget en fantastisk insats, backlinjen var stabil och mittfältet lika så, anfallet tog vara på sina chanser och det finns inte mycket att klaga på annars. Backlinjen ska vara precis som förra. De Sciglio kan vara ett alternativ ifall Constant inte fungerar, dock tror jag att han gör det.

Istället för Ambrosini så väljer jag Nocerino, förra matchen på Camp Nou gjorde han mål, dessutom behövs hans krigarmentalitet, dock tycker jag att Ambrosini ska komma in i andra halvlek för att avlösa och kunna bidra med sin rutin i en eventuell förlängning.

Montolivo behöver jag inte motivera. Muntaris plats har inte så många andra alternativ, Boateng verkar vara förstavalet som högerytter, annars hade han passat bra på Muntaris plats. Dock tycker jag att Sulley gjorde en stabil insats mot Barca senast, dessutom ett mål !

Boa-Niang-El92, en riktigt farlig anfallstrio. Niang är stark i kroppen och har en fantastisk teknik, tror han skulle passa bra som Striker i den matchen, han hjälper till bra i försvaret också. El Shaarawy, 16 mål i ligan och ett antal i CL. Enough Said.

David: Tror att både Boateng och Mexes startar. Om jag var Allegri skulle jag starta på följande sätt: 4-3-3.
Abbiati – De Sciglio, Mexes, Zapata, Constant – Nocerino, Montolivo, Muntari – Boateng, Bojan, El Shaarawy

Asir: För att göra en bra match behöver vi självklart ha alla våra spelare tillgängliga. Mexes är en som kan och som gjort väldigt bra insatser, detsamma gäller Boateng. Vår prins verkar triggas av Barca då han gör grymma insatser mot de varje gång. Men fotboll är mycket mer än bara det. Vi behöver ha flyt i spelet, att alla gör bra ifrån sig. Montolivo kommer bli viktig. Vårs mittfältare kommer vara viktiga, kan vi vinna bollen på mitten ger det oss stora chanser att göra mål, precis som första målet hemma på San Siro.

Levent: Så typiskt, det är så typiskt att skadorna ska komma inför en så tuff match. Minns ni Thiago Silva förra säsongen? När han spelade mot Roma inför en Barcelona-match? Jobbigt och tråkigt läge både då och nu.
I mål vill jag givetvis se Abbiati framför Abbiati ungefär på mållinjen vill jag se resten av laget.. Nejdå skämt åsido.

Abbiati
Abate – Mexes – Zapata – Constant
Abate känns självklar, även om jag gillar MDS mer. Abate kliver in och känns som en riktigt rutinerad spelare och kommer vara nyttig. Constant med sin teknik och framför allt snabbhet behövs mot deras kvicka spelare. Mexes är den bästa backen vi har i dagsläget och Zapata känns som den som är mest inspelad i försvaret samt tillsammans med Mexes.

Nocerino – Ambrosini – Montolivo.
Montolivo är de två absolut viktigaste pusselbitarna i den här elvan. Vi behöver den där utomordentligt duktiga städgumman som Ambrosini visat sig vara och givetvis behövs den där eleganta, graciösa och känsliga högerfoten som Montolivo har att erbjuda. Nocerino behövs även han då kämpar-andan, rivigheten och springandet blir en viktig faktor.

Prince Boateng som en Trequartista om man så vill, kanske lite längre ner på banan för att hjälpa till Ambrosini och dessutom hjälpa vår Mezzala att fördela bollarna på de ytor som uppstår till våra två kvicka, riviga, beslutsamma forwards vid namn El Shaarawy och (tyvärr) Niang.

3. Nästan ingen förväntade sig att Milan skulle ha det här utgångsläget inför bortamatchen på Camp Nou, med tanke på att man möter världens bästa lag på senare år. Tror du att Milan gör ännu en bragdmatch och går vidare? Vad tror du slutresultatet blir och vem blir matchhjälte?

Denniz: Resultatet är svår tippat men tror på antingen ett kryss eller en förlust med ett mål. Dock tror jag på Milan avancemang. Milan vet om vilken fördel de går in med på gräsmattan och den kommer att vara avgörande imorgon kväll. Slutresultat blir 2-2 och El Shaarawy blir Milans hjälte.

Petter: Personligen tror jag inte detta kommer gå vägen, tyvärr. Men självklart hoppas jag innerligt att ett mirakel kan ske ännu en gång! Visst, Barca har en tuff period, men Messi kommer vara så mycket mer inblandad i denna matchen då de är på hemmaplan, gör han sina spelare så är det mål.

Gör Milan mål så kommer det bli vääldigt intressant, Barca kommer inte ha något annat val än att satsa 110% på offensiven, vilket kan öppna upp ännu mer ytor, men det kommer garanterat att rassla till i nätet bakom Abbiati minst 1 gång.

Slutresultat: 2-0 till Barca, Messi på Straff och Puyol på nick.
Barca vinner sedan i förlängningen eller på straffar.

David: Tror inte direkt på någon bragd-match, men jag tror på avancemang. Barca kommer att ge 110% från start och satsa fullt offensivt. Det gäller att vara försiktiga och hålla noga koll på Messi. Lika eller vinst med uddamålet för Barcelona.

Asir: Självklart tror jag på avancemang. Det skulle jag tro även om det stod 0-0. Vi har ingen dålig trupp. Vi har flera unga, fräscha, hungriga spelare. Niang är stark och har tekniken att gå förbi sin motståndare när man inte riktigt tror det.

El Shaarawys snabbhet kommer vara ett problem för Barca när vi ställer om. Boateng bara måste vara med, han sliter som en Gattuso. Montolivo måste bli mittfältsledaren, han som inte bara bryter utan också lägger dem avgörande passningarna framåt när det behövs. Vi kommer hamna i många sådana lägen där vi kommer rensa, för att det inte ska bli för mycket så behöver vi någon där uppe som kan vinna duellerna, Pazzini gjorde det riktigt bra hemma, vem ska göra det nu? Vad tänker Allegri göra? Jag hoppas på att få se Robinho/Bojan en stund.

Levent: Ni som känner mig kommer förstå varför jag svarar som jag gör nu. Om ni andra inte förstår varför så avslöjar jag varför efter matchen. Jag ber om ursäkt till alla Milanisti men vi kommer få storstryk och El Shaarawy kommer inte göra det avgörande målet.

 

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen