Tankar kring Milan-Barcelona

Grym match av Milan? Barcelonas sämsta insats hittills? Var det Milans insats som fick Barcelona att se ut som ett mitten lag i Spanien? Var det tränarens frånvaro som gjorde Barcelona dåliga? Det snackas, videon på situationer i matchen visas, det diskuteras och det skrivs överallt om matchen. Det är Milan, Milan, Milan överallt.

Min synvinkel på matchen var, en taktiskt perfekt match av Allegri, men självklart lika mycket beröm till varje spelare som gjorde sitt jobb och mer. Samtidigt som Barcelona nog saknade två saker denna kväll, det första var tränare Tito Vilanova och det andra var löpningar och rörelse. När Iniesta och Xavi fick bollen så var det ingen rörelse från Barcelona samtidigt som de omringades. Detta gjorde att Milan pressade tillbaka Barcelona att spela deras tiki-taka vid mittplan om inte ännu längre tillbaka i banan, ända tillbaka till Valdes. Statistiken säger det mesta. Barcelona hade 662 passningar som gick rätt, 89 av dessa passningar kom från Pique.

Men tränarens frånvaro och Barcelonas dåliga match är inte allt, inte ens hälften. Milan spelarna pressade på rätt sätt, hela matchen utan att trötta ut sig själva. Det är vad Barca egentligen vill göra, trötta ut och irritera en med deras handbollspassningar. Tränare Allegris taktik var en mycket viktig del av vinsten. Även om jag många gånger klagar på honom, främst p.g.a. startuppställningar och byten, så kan man inte komma undan med vad han har gjort för Milan och vilka skickliga val han har gjort. Dock så ska jag påminna om spelarnas insats ännu en gång, bra taktik är inte allt, den måste genomföras också. Vi backade hem med nio man men vid kontringar så hade vi över fyra spelare runt deras backlinje, kanske inte varje gång men tillräckligt många gånger. Förutom kontringar så började vi ta över matchen i slutet av andra halvlek. Det kändes som om det skulle komma mer, vi var närmare 3-0 än vad Barca var 2-1.

Vi hade lite inför snack här på Milan Sverige som man kan läsa här. Jag står vid mina ord där jag förklarade att tålamod är viktigt medan det ännu viktigare är att vi utnyttjar Barcelonas enda riktiga svaghet som är deras försvar. Det är nu ännu viktigare att vår backlinje gör det bra och att vi utnyttjar Barcas svaghet i returen på Camp nou, att vi utnyttjar försvaret och sätter in ett mål. Barcelona är ändå världens bästa lag, med en bra insats kan de lika gärna göra två eller tre mål. Glöm inte Arsenal, som många av oss tidigt dömde ut och som nästan skrämde livet ur oss i returen. Därför är det enligt mig mycket viktigt att vi behåller lugnet, spelar med tålamod och gör minst ett mål på Barcelona. Gör vi det så tror jag att Barcelonas avancemang skulle bli lika svårt som att bestiga Mount Everest.

Lite kul:
-Messi rörde bollen endast en gång i Milans straffområde under hela matchen. Han har dessutom fortfarande inte heller gjort ett spel mål mot Milan (3 straffmål).
-Milan hade 6 avslut på mål mot Barcas 2.
-Milan har nått final i Europa 4 gånger av 5 möjliga när årtalet har slutat med 3.
..och sist men inte minst varje gång Zlatan lämnar ett lag vinner de CL :)

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen