Exklusiv Champions League intervju med Jesper Hussfelt

Jesper Hussfelt, som är programledare för Club Calcio och kommentator på TV4 besvarar på frågor kring Milan-Barcelona.
Stort tack till dig Jesper, för att du tog dig tiden och svarade på frågorna.
 
1. Vad tror du det var som gjorde att Milan vann?
 
Svar: Försvarsspelet. Det är mycket som imponerar. Utan Ibra, Thiago Silva (inte med mot Barca ifjol heller) och utan nya Balotelli fick kollektivet jobba hårt. Det var ett nybyggt Milan, känt för att föra matcher med stort bollinnehav, som offrade sig för varandra defensivt. Bäst av alla? 35-årige Ambrosini. Unnar honom allt.
Jag har aldrig sett en så imponerande försvarsinsats någonsin tidigare, och jag är överraskad över att det var offensive Allegri som satte taktiken med detta nybyggda lag och lyckades. Kulturen i klubben är avgörande.
 
2. Hands situationen? Vad tyckte du?
Hand eller inte?
 
Svar: Egentligen bör det dömas hands då armen är i ett onaturligt läge. Då avståndet är så nära när bollen skjuts på armen blir det mera svårbedömt. Höll han upp armen för att kunna skjuta ifrån och lyfta högre från marken? Inte så självklar hands när man tänker efter.
 
3. Vad var orsaken till att Barca inte lyckades göra mål på Milan?
 
Svar:
1. Italienska lag har ett sätt att stoppa Messi som även Chelsea har listat ut. Att bromsa honom, jobba med understöd och locka ut honom i ofarliga ytor är viktigast. Att hamna mellan spelare och boll och tackla på boll i nästa läge.
2. Organisationen. Press, en faller in i ytan bakom, konsekvent i över 95 minuter. Det var försvarsspel som konstart vi fick bevittna.
 
4. Vilket lag går vidare? Barca eller Milan? Varför?
 
Svar: Milan.
Barcelona saknar en tydlig ledare som Pep Guardiala var. Det var han som oftast såg till att laget var som bäst i de största matcherna. Utan Vilanova har Roura svårt att få ut det bästa ur laget. Framförallt matchcoachningen har dock varit ett problem de senaste åren. När lag som Barca möter sjunker hem har katalanerna sällan några djupledsalternativ. Att spela på fötter blir för lätt att läsa och för stereotypt. Drömmen för motståndarna är att möta ett lag som i princip enbart spelar i sidled.
Jag reserverar mig för att det kan bli 2-0. Om Barcelona ska lyckas göra 3-0 eller 4-1 på Milan måste laget ha en riktigt dålig dag. Ytorna på Camp Nou är stora, men katalenerna saknar en plan B. Det här ska Milan lösa. 1-0 är ett bra tips. Eller 2-1.
 
5. Vad måste Milan göra på Camp Nou för att ta sig vidare?
 
Svar: Det handlar till stor del om att kopiera den här senaste bedriften. Eller se hur Inter gjorde 2010. Plus att hoppas på att Milan får spela med fullt manskap hela matchen. Det är inte lätt för domaren att stå emot pressen när Busquets faller ihop lite här och där på planen.
 
6. Hur stor är chansen att Milan vinner hela Champions Legue om de slår ut Barcelona?
 
Svar: Minimal. Kulturen talar för Milan, men laget behöver en bra lottning för att avancera till semi eller final. Det är känslan.
 
7. Varför tror du Messi aldrig har gjort ett spel mål mot italienskt motstånd?
 
Svar: Italien är noggrannast i världen på försvarsspel. Messi är ute efter ytan som Ambrosini ägde senaste och när han inte får den tvingas han neråt i planen. Ett tag tog han emot bollar i vänsterbacksposition. Messi har sin styrka i att utmana i fart när motståndarna är  o organiserade. Han skulle få svårare att dominera i Serie A. Det Barcelona mötte var ju egentligen ett lag som försvarade sig så som Siena brukar göra i Serie A i match efter match. Det är svårt att bryta ner.
 
8. Vad måste Barca ändra på för att kunna slå Milan nästa match?
 
Svar:Barca måste hota i djupled och även se till att ställa om snabbare. Jag gillar vändningarna i sidled, när den långa bollen kommer, men Barcelona bör våga slå 3-4 bolla i rad på djupet för att ställa Mexés på hälarna. Det blir för lätt för Milan att samla laget annars. I etablerat anfallspel måste fler mittfältare gå i djupled. Barca skulle må bra av att ändra en del i uppställningen.
 
9. Och så allra sista frågan. Vilket lag tror du vinner Champions League?
 
Svar: Real Madrid. Eller Bayern.

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen