Stramacconis presskonferens inför derbyt: “Vi är inte rädda”

Andrea Stramacconi talade idag till pressen inför morgondagens derby och den unga tränaren utlovade ett Inter som går in i matchen utan rädsla för sina motståndare.

“Det kommer att bli en bra match. Vi kan knappt vänta på att få spela och visa vad vi går för,” säger Stramacconi.

“Laget håller fortfarande på att utvecklas rent taktiskt och vi får inte glömma att det här är en ny upplaga av Inter. Vi måste att försöka hitta rätt balans eftersom att vi har 15 nya spelare. Vi nådde bra resultat när vi spelade med en trebackslinje men sen smög sig en viss osäkerhet in. Att sedan få Diego Milito skadad tvingade oss till förändringar i anfallet.”

“Antonio Cassano? För Inters bästa och för att vinna så kommer jag att välja bästa tänkbara startelva. Det är inte alls säkert att Cassano inte kommer att spela, men jag måste se över samtliga spelares situation och inte bara dem som möter sina gamla klubbar.”

“Ni tycker att Milan är favoriter medan jag ser en balanserad match. Det var viktigt att prestera bra mot Cluj efter förlusten mot Fiorentina där allt gick fel. I Rumänien hittade vi in på rätt spår igen.”

“Stödet från supportrarna är ovärderligt och de stod bakom oss även när vi förlorade mot laget som ligger sist i tabellen. Jag är övertygad om att dom kommer att hjälpa oss framåt och vara får tolfte spelare.”

Skador och avstängningar har gjort jobbet svårt för Strammaccioni då Alvaro Pereira, Diego Milito, Walter Samuel, Andrea Ranocchia, Matias Silvestre, Luca Castellazzi och Gaby Mudingayi saknas.

“Vi har problem i försvaret eftersom att det finns max tre mittbackar tillgängliga inför matchen.”

“Vi vill spela den här matchen ändå och ingen av mina spelare kommer att kliva in på planen med rädsla. Jag tror att vi kommer gå ut där med en hunger att vinna.”

“Det är väldigt spännande för mig att få vara med om ett Milano-derby. Tifona, historien och supportrarnas entusiasm är helt otrolig och man kan knappt bärga sig tills det att matchen drar igång. Förra säsongen så var Maicons mål oförglömligt. Vi hoppas på att skapa flera minnen imorgon.”

“Balotelli är en stark spelare, men det finns många mästare i Milan. M’baye Niang är en väldigt talangfull spelare medan Kevin-Prince Boateng kan vara avgörande om han har en bra dag. Vi har mer erfarenhet, men hur det än slutar så kommer båda lagen att fortsätta slåss om Champions League-platserna.

“Det här är två stora lag i en stad som andas fotboll. Vi hoppas på att bjuda på ett spektakel.”

Källa: football-italia.net 

 

 

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen