MSD: Inför Derby della madonnina

Milan Sverige Discute är tillbaka! Den här gången är det fyra av våra skribenter som svarar på ett antal frågor inför Derby della madonnina!

1. Vad tror ni om matchen på Söndag? Beskriv dina känslor/tankar inför matchen.

Per Normann: Jag har längtat otroligt mycket efter den här matchen. Milanoderbyt är världens vackraste derby och nu ligger dessutom lagen väldigt nära varandra i tabellen. Jag läste tidigare idag att det fortfarande fanns 4000 biljetter kvar till matchen. Här sitter man hemma i kalla Sverige och hade mer eller mindre gjort vad som helst för att ha tillräckligt med pengar för att se matchen live. En sådan här match ska vara slutsåld flera veckor innan och det borde vara mer hype till matchen.

Tefik Berisha: Jag tror på en öppen match där Milan för matchen, och Inter som kontrar. Det var länge sen jag var så här nervös inför ett derby. Detta är en match som alla talar om i hela världen och förväntningarna är sky höga. Jag älskar denna känsla inför matchen när man är pirrig i magen och går runt och tänker på matchen hela tiden, pratar med massa om matchen och är förväntansfull. Två sidor, två olika färger, två olika lag, en arena med Balotelli och Cassano, lite så känner jag inför derbyt. Hur kommer Inter fansen att välkomna SuperMario? Cassano kommer buas av Milan fansen ut det vi redan. Men intressant och se hur Balotelli kommer att agera om han gör mål imorgon…

Mergim Ismajli: Derby della Madonnina! Jag tror på en händelserikt match där vi får se två lag som kommer springa ut på San Siros gräsmatta och spela som de aldrig gjort för och att Milan vinner till slut så klart.

Känslorna är olika just nu. Ibland så är man glad och tycker att det ska vara en underbar match som man kommer att får se.

Några timmar senare så blir man plötsligt arg och aggresiv och tänker på Leonardo övergången samt Cassano efter allt man har gjort för honom.

Man börjar lyssna på “galna” låtar som triggar upp en rejält. Så är känslorna hos mig just nu.

Ola Lindholm: Jag går in med en väldigt positiv känsla. Milan har flytet med sig just nu och berusningen ifrån segern mot Barcelona hänger fortfarande i luften. Det känns som om vi hela tiden växer och från att ha legat i mitten av tabellen så ligger vi nu på en tredje plats i ligan, vem hade trott det för 3 månader sen? Man ska dock komma ihåg att ALLT kan hända i ett derby och tidigare form spelar knappast någon roll när spelarna väl ställer upp för match.

 

2. Vad talar emot respektive för Milan?

Per Normann: Det som talar för Milan är att de är det mest formstarka laget för närvarande. Inter har inte hittat rätt balans den senaste tiden vilket även resultaten visar. Dock är det nästan alltid omöjligt att kunna förutse utgången av ett derby. Det är just det som talar för Inter, enligt mig.

Tefik Berisha: Det som talar emot Milan är väl att Inter alltid ryker sig i ett derby även om dem just nu inte är i världens bästa form, inte minst efter krossen emot Fiorentina. För Milan talar egentligen mycket, inte minst självförtroendet efter Barcelona matchen, formen i ligan, en Balotelli som är på väg upp i formen och att vi är formstarkaste laget i ligan just nu. Men vi ska komma ihåg detta är ett derby, oavsett form så höjer man sig.

Mergim Ismajli: Det som kan tala emot för en Milan vinst är väl att Milan spelarna spelar Derbyt med trötta ben, då man haft CL i veckan mot FC Barcelona som man överaskatt nog vann med 2-0.

Ola Lindholm: Milan går in i den här matchen med segervinden i ryggen. Man andas optimism. Man har dels fått resultaten med sig men det har hänt grejer i klubben. Ett lag börjar äntligen ta form och när vi dessutom kryddar det med en Balotelli i storform så talar mycket för en rödsvart seger. 
Vad man återigen ska ha i åtanke är att ett derby inte är någon vanlig match. Ett derby innehåller mycket mer press, tempo och känslor. jag skulle nästan säga att den här matchen blir svårare än barca-matchen. Inter har dessutom en förmåga att alltid spela bra mot Milan och senast så blev det ju faktiskt förlust.

 

3. Om du var tränare för Milan, hur skulle laguppställningen se ut på Söndag?

Per Normann: Jag hade vilat Ambrosini och Abate med tanke på de sprang som galningar senast mot Barcelona. Ut med Ambrosini, flytta Montolivo in i banan och ner med Boateng på mittfältet där han hör hemma. Istället för Abate får De Sciglio spela. 
Jag hade även kunnat tänka mig att någon av Zapata och Mexes får vila och då hade Yepes som har visat en enorm vilja på senaste tiden fått hoppa in. El Shaarawy ska få starta om han känner sig bra i knäet, annars tycker jag att Bojan eller Robinho ska få ta hans plats. Jag hade valt följande startelva ifall dessa spelare är tillgängliga på söndag:
Abbiati – De Sciglio, Mexes, Yepes, Constant – Boateng, Montolivo, Muntari – Niang, Balotelli, El Shaarawy

Tefik Berisha: Rolig fråga. Men jag hade spelat med formationen 4-3-3 och försökt föra matchen och skapa chanser hela tiden med ett otroligt press spel. 
Abbiati
Abate – Zapata – Mexes – Constant
Muntari – Ambrosini – Montolivo
Prince – Balotelli – El Shaarawy.
Ambrosini måste spela derbyt, han är sliten men han behövs verkligen imorgon, med sitt lejon hjärta och sin kämpar glöd så behövs han!

Mergim Ismajli: Abbiati, Abate Zapata Mexes Constant, Boateng Montolivo Muntari, El Shaarawy Balotelli Niang.

Ola Lindholm: I målet står givetvis Abbiati. 
På högerbacken bör en mer rutinerad Abate få förtroendet över De Sciglio. Mittlåset som lyckades stoppa Barca-anfallarna bör få fortsatt förtroende, jag menar naturligtvis Zapata, som dessutom börjar ta för sig allt mer, och Mexes som kan vara riktigt stabil om han bara vill. Till vänster spelar Constant som känns relativt självskriven på senaste tiden med tanke på formen han har visat upp. 
Mittfältet består av Muntari, Montolivo och Boateng. Muntari gjorde det bra senast men här skulle man lika gärna kunna sätta Ambosini. Montolivo är självskriven och vidare kommentarer är överflödiga. Jag vill gärna se Boateng ett steg längre ner i banan då jag tror att han kan göra väldigt mycket nytta där samtidigt som man får ett lite offensivare mittfält. 
I anfallet ska givetvis El Shaarawy och Balotelli spela, finns inget annat. De tredje platsen tillfaller antingen Bojan eller Niang. Niang har visat gott kry sista tiden men frågan är om han pallar ett derby. Bojan ser jag att han kan passa ihop med ett lite spelskickligare mittfält/anfall där man kan dra nytta av hans teknik och finurlighet.

 

4. Om du fick välja en spelare från Inter, att stå över. Vem hade du valt?
Varför?

Per Normann: Vanligtvis hade jag valt Milito här! Han har ett otroligt målfacit mot Milan och han är en spelare som jag respekterar, krya på dig! Om jag istället väljer någon som troligtvis är uttagen i Inters matchtrupp hade jag valt Zanetti. Javier Zanetti är en krigare och kan få sitt lag att tända till precis när det behövs. Sådana spelare är extra viktiga för ett lag som upplever motgångar för stunden och därför är han ett hot mot Milan.

Tefik Berisha: Samir Handanovic. Oj vad bra han är, utan honom hade Inter legat mycket längre ner i tabellen.

Mergim Ismajli: Jag hade valt Andrea Ranocchia eftersom jag tycker att han har växt rejält i Inters defensiv samt att det skulle försvaga Inter mycket i defensiv i Derbyt och att det hade varit fördel Milan eftersom Inter saknar några spelare i defensiven.

Ola Lindholm: Handanovic. En riktigt bra målvakt som har räddat Inter flera gånger. Kan vi få bollen förbi honom så vinner vi matchen.  Nä men skämt åsido så är han en riktigt bra målvakt som kan vara skillnaden mellan vinst och förlust.

 

5. Nämn tre saker som måste fungera för Milan på Söndag, för att de ska chans att vinna.

Per Normann: 1. Milan måste visa samma vilja som man hade i onsdags mot Barcelona.
2. Vara kompakta och inte ge kreativa spelare som Cassano och Kovacic ytor.
3. Vara kyliga och göra minst antal individuella misstag.
Om man lyckas med dessa tre saker kommer man att gå segrande ur striden.

Tefik Berisha: Koncentration hela matchen. Press spelet från början till slut. Ta vara på chanserna vi får.

Mergim Ismajli: Defensiven ska funka som mot Barcelona i veckan. Mittfältarna ska hjälpa till mycket både i defensiven och i offensiven. Anfallarna ska ta vara på chanserna de får.

De 3 sakerna måste fungera ifall vi ska vinna Derbyt på söndag.

Ola Lindholm: Spelet – Jag vill se ett Milan som har kontroll på matchen och styr tempot från första till sista visslingen. 
Effektiviteten – Förvaltar man inte sina chanser så vinner man inga matcher. Milanspelarna måste vara kliniska när de får lägena och sätta dit bollen.
Tryggheten – Precis som i CL krävs det att vi hela tiden ligger rätt i positionerna och att ingen beter sig valpigt åt. Spelarna måste hitta en trygghet i både defensiven och offensiven för att gå segrande ur den här bataljen.

 

6. Över till tränarna. Massimiliano Allegri och Andrea Stramaccioni. Vem utav de tycker ni har coachat sitt lag bäst den här säsongen?

Per Normann: Milan ligger en poäng före Inter vilket betyder att lagen ungefär har legat på samma nivå totalt sett under säsongen. Dock har Allegri gjort ett otroligt jobb med laget. De första matcherna i ligan den här säsongen var pinsamma att se. Ingen vilja, knappt några målchanser och inga vinster! Nu är det dock förändrat och Milan är det formstarkaste laget i Serie A sedan årsskiftet. Det har dock gått åt andra hållet för Stramaccioni. Efter bortasegern mot Juventus blev han otroligt hyllad för sin entusiasm och vinnarskalle, men han känns väldigt ojämn och har problem med att hitta en balans. Dock har det här säkert med hans oerfarenhet att göra, men jag tycker det är kul att Inter ger honom fortsatt förtroende för att kunna utvecklas som tränare.

Dock är jag inte säker på att han får fortsatt förtroende av Moratti vid en eventuell derbyförlust..

Tefik Berisha: Över till tränarna. Massimiliano Allegri och Andrea Stramaccioni. Vem utav de tycker ni har coachat sitt lag bäst den här säsongen?
Allegri utan tvekan, jag kommer ihåg matcherna hemma mot Sampdoria och Atalanta och den där 12 platsen som nästan gjorde mig gråhårig… Alla spelarna i Milan var nästan nere på knäna och vi alla trodde på en mittenplacering. Men inte Allegri han gick ut efter varje match och sa vi måste jobba, vi är Milan! Han har gjort det otroligt bra, se till truppen inför säsongen och den sämsta starten någonsin. Stramaccioni hade en bra trupp inför säsongen, men han får inte till balansen och rytmen som man behöver i ett så stort lag som Inter. Han är för ung helt enkelt.

Mergim Ismajli: Max Allegri började säsongen med Milan väldigt svagt och dåligt medan Stramaccioni började säsongen positivt med Inter och man utmanade Juventus ett tag om titeln.

Nu är det tvärtom, Allegris Milan har flugit upp rejält i tabellen där man har vunnit viktiga matcher samt att man spelet ser ut att funka nu, ett helt annat AC Milan jämfört med i Början av säsongen.

Inter förlorar gång på gång känns det som. Spelet funkar inte alls och Stramanccioni ser helt förvirad ut och vet inte vad han ska göra. Man har tappat onödiga poäng mot mindre bra lag, exakt som Milan gjorde i början.

Vem som har Coachat sitt lag bäst är väl ändå Max Allegri eftersom Milan har lyft sig rejält i ligan med tanke på hur långt nere man var. Han verkar ha motiverat spelarna bra samt vunnit svåra matcher som har varit väldigt viktiga för Milan att vinna.

Han har fått en ny spelide som funkar i Milan känns det som. Han har koll på laget och vågar testa nya grejer efter att man har spelat dåligt. Jämfört med Stramanccioni som inte har något koll på sitt lag och att han inte vågar testa unga spelare i Inter.

Ola Lindholm: Allegri. Kan inte vara lätt att få stora delar av sin trupp utbytt samtidigt som man tappade många stjärnor och ledare. Han har behövt bygga om från grunden och nu får vi se honom skörda frukten. Om du hade frågat mig samma sak för några månader sen så hade svaret kanske varit annorlunda, men i längden så har Allegri gjort ett utmärkt jobb med att bygga upp truppen steg för steg och vi får hoppas att det fortsätter på den inslagna vägen.

 

7. Och så sista frågan. Hur slutar matchen? Resultat och målskyttar.

Per Normann: 2-1 till Milan. Cassano ger Inter ledningen tills Milan vänder matchen genom Balotelli och Niang.

Tefik Berisha: Mitt Rossoneri hjärta tillåter mig inte att skriva förlust. Jag tror och hoppas på en vinst så klart. Matchen slutar 2-1 till Milan. El Shaarawy och Ambrosini för Milan, Cassano för Inter även om jag hatar honom.

Mergim Ismajli: Jag tror och hoppas på att Milan vinner. 3-0 till Milan. x2 Balotelli,1 Muntari.

Ola Lindholm: Det blir en tät match där Milan vinner med 2-1. Boateng trycker dit ett samtidigt som Palacio ser till att hålla spänningen uppe. I slutet får Milan straff som Balotelli förvaltar på ett utmärkt sätt.

 

 

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen