Mercatons sammanfattning

Igår stängde transferfönstret och nu är det dags att sammanfatta tankarna kring Milans agerande under mercaton. Per Normann och Asir Hawrami från MilanSverige och Abdullah Ali från Club Milan Svezia är de som deltar i intervjun.

1. Nu när transferfönstret har stängt, vad tycker du det bästa är som Milan har gjort under den här månaden?

Asir: Vi kan inte gömma det tydliga, Mario Balotelli är mercatons stora händelse. Inte bara för Milan utan för Serie A och italiensk fotboll. Jag hoppas att Serie A kan börja ta några steg framåt innan det är försent. Att man lyckades ta in Saponara och Salamon, två unga spelare som kan utvecklas är också positivt. Zaccardo-värvningen förstod jag inte mig riktigt på. Vad skulle en 31-årig kantförsvarare i Milan att göra? Först tänkte jag att det var för att man ville sälja Abate till Zenit, men det blev aldrig så. Jag hoppas dock att jag har fel och att han kan göra något för oss.

Abdullah: Det bästa skulle nog ha varit att man vågat släppa taget om vissa spelare. Vissa mer betydelsefullare och andra inte lika mycket. T.ex Pato som kanske är en stor uppoffring, men samtidigt var det viktigt att släppa taget och ge utrymme för andra spelare och få in pengar till nya spelare.
Så klart, att värva Balotelli är nog det bästa, men även att man lyckats hämta hem en mittback/mittfältar talang i Salamon.
Att släppa spelare på lån var också nödvändigt för att ge spelare som aldrig hittade rätt en nytändning.

Per: Det bästa är självklart att man lyckades värva Mario Balotelli. En riktig mästare som har hjärta för klubben. Det är en spelare man kan satsa på långt framöver. Dessutom var det riktigt roligt att se att Milan lyckades knyta åt sig talangerna Salamon och Saponara. Det är inga världsklasspelare i dagens läge, men med tiden kan de mycket väl bli det. Otroligt spännande att få följa dem i framtiden.

Man lyckades även knyta till sig Zaccardo på Mesbahs bekostnad. Hur mycket Zaccardo egentligen kommer spela är den stora frågan nu när Abate stannade kvar och Mexes-Zapata har börjat prestera bra i mittlåset. Han kommer säkert fungera som en bra backup.

2. Om du hade varit Galliani, vad hade du gjort annorlunda?

Asir: Jag skulle aldrig vilja göra något annorlunda av Gallianis jobb. Han är en legend.

Abdullah: Det är svårt att vara Galliani. Han gör allt för att få till en övergång, från att ljuga, dra ihop rykten till att förneka övergångar för att sedan slå till och värva en stor spelare. Det går aldrig att förutspå vad han kommer att göra.

Något jag hade velat att han gjorde var kanske att få hem Kaká. Men det var för svårt även för Galliani. Det är bara synd att en spelare som Kaka ska vara utelämnad sådär.
Men något jag tycker som Galliani kanske borde gjort bättre denna månaden är att hitta spelare på lån. Speciellt till mittfältet då vi saknar två viktiga defensiva mittfältare. Det är nog första gången jag ser Milan bara köpa och inte låna spelare.

Dock är truppen stor efter sommarens alla onödiga mittfältsvärvningar, så det är svårt att säga att man kunnat göra något bättre än Galliani. När allt kommer omkring så är han en av dem bästa förhandlarna när det gäller transfer.

Per: Galliani får ofta mycket kritik i alla fall när man läser på internet. Man måste försöka inse att han inte har några rekordsummor att köpa spelare för och måste handla smart. Han lyckades nästan halvera priset på Balotelli och det var utomordentligt bra gjort.

I just det här transferfönstret finns det faktiskt inte mycket att klaga på kan jag tycka. Man hade alltid velat ha hem Kaká som är min stora barndomsidol, men samtidigt har jag svårt att se hur Kaká skulle passa in i dagens spelsystem.  Jag vill bara rikta en stort tack till Galliani för den här månaden som jag överraskande nog blev otroligt nöjd över. Gazzetto Dello Sport rankade dessutom Milans mercato som den bästa av samtliga italienska klubbar.

3. Vilka värvningar/försäljningar tror du vi kommer få se i sommar när transferfönstret öppnas igen?

Asir: Jag tror främst på att vi kommer sikta på försvaret. Det måste vi prioritera. Sedan kan vi kanske hämta in en bra mittfältare också. Man ska inte sikta på stjärnor. Man ska ge talanger en chans. Lyckas några unga spelare utvecklas i laget kommer de köra över vilket storlag som helst i framtiden. Bra exempel är El Shaarawy, Niang, De Sciglio och även Constant som många sågade när han togs in av Galliani. Sist men inte minst så har vi nu en 22-årig Balotelli.

Övrigt: Milan har en för stor trupp, man ska satsa på kvalitet före kvantitet. Det var positivt att Mesbah och Acerbi lämnade då de aldrig lyckades komma upp i en Milan nivå. Dock så borde fler säljas, jag kan ta upp Traore som ett exempel. Hade jag fått bestämma hade jag i sommar sålt eller avbrutit kontraktet med Ambrosini och Flamini också. En miss är också David Beckham som själv hade erbjudit sig till Milan, men Berlusconi hade sagt nej. Säkert för att han var rädd för hans lön. Beckham visade att han inte bryr sig om vad han får i lön eftersom han skänker all lön PSG ger honom i välgörenhet. Han hade gjort väldigt mycket för oss tror jag. Lika mycket på plan som utanför, en perfekt förebild. En annan miss är Sissoko som lämnade PSG för Fiorentina, han hade varit något att ha på mitten.

Abdullah: Det är en svår fråga med tanke på att Galliani är svår att förutspå, men med tanke på att Ambrosini sitter nog på sitt sista kontrakt lär vi behöva en defensiv mittfältare. Dock ska det vara en talang. Transfern i sommar kommer framförallt att handla om mittbackspositionen och att fortsätta rensa på onödiga spelare.

Jag räknar med att följande spelare kan lämna i sommar:
Antonini, Robinho, Abate, Yepes, Ambrosini Boateng, Nocerino

Abate och Robinho är bra sätt att få in pengar på för spelare som kan ersättas. Antonini platsar inte i Milan, varken i ålder eller i skicklighet.

Boateng och Nocerino kommer nog vara sommarens sorg. Allt beror på fortsättningen av den här säsongen. Presterar de bättre som förra året kommer de nog aldrig tillåtas att släppas, men fortsätter det så här är de två spelare som Galliani & Co kan få in bra pengar på.

Räkna därför med mycket försäljningar och ett par okända spelare i hopp om att hitta talanger som SES92 och De Sciglio

Spelare som det kommer att snackas mycket om i sommar är:
Astori, Kaka, Ogbonna, Criscito

Per:

Jag skulle gärna haft in en riktigt bra mittback redan nu i januari, men Galliani förklarade att det inte fanns många mittbackar på marknaden för tillfället. Därför kommer Milan prioritera de bakre delarna av truppen först till sommaren. Det snackas alltid mycket om Ogbonna och Astori. Det är två spelare som hade höjt kvalitén i truppen för närvarande och hoppas någon av dem ansluter i sommar.  Även Santon på vänsterbacken hade jag gillat att få in, även om Constant har gjort det otroligt bra.

Offensiven är jag väldigt nöjd med just nu, men sådant kan ändras snabbt.

I sommar hoppas jag att spelare som Traore, Antonini, Yepes och Flamini ersätts av yngre förmågor.

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen