I skuggan av skandalernas man

Silvio Berlusconi. En man som ingen annan kan komma i närheten av. En människa som inte har några gränser, både när det gäller uttal och ageranden. Skandaler hit, skandaler dit. Skilsmässor, Rättegångar, Sex med minderåriga, bästa vän med Vladimir Putin och mycket mer.

Berlusconi är på allas läppar vid tal om skandaler. Mutor, Sexköp och fester. En man som var älskad av de flesta i Italien, men som nu är hatad, både i Italien och utanför.

En man som nu efter flera giftermål är omringad av unga flickvänner. Denna man vi talar om är ingen ung kändis utan en f.d. president för Italien.

Trots sina 76 år, så har han aldrig lärt sig att bara vara en..

.. just precis, en man.

 

Han har dock haft en räddning sedan i slutet av 80-talet, AC Milan och Milan-fansen. Fansen har sett honom som hjälten för Milan, i alla fall under första åren som Milan-president och även i början av tjugohundra talet.

Mina vänner jag ska förklara min syn på Silvio Berlusconi, skandalernas man! Han som vi sett som vår hjälte, medan den riktiga hjälten glömts bort, gång på gång.

Silvio Berlusconi född, 29 september, år 1936 i Milano, där han även vuxit upp och studerat. År 1965 gifte sig Berlusconi med Carla Dall’Oglio. Tillsammans har de två barn:
-Maria Elvira, mer känd som Marina (född 1966)
-Piersilvio (född 1968).

Några år senare inledde Berlusconi ett förhållande med skådespelerskan Veronica Lario. Tillsammans har de tre barn:
-Barbara (född 1984)
-Eleonora (född 1986)
-Luigi (född 1988).

Han skilde sig från Dall’Oglio 1985 och gifte sig med Lario 1990. Vid denna tid var Berlusconi en välkänd entreprenör, hans bröllop väckte stor uppmärksamhet i Italien. En av hans best men på bröllopet var den tidigare konseljpresidenten Bettino Craxi, ledare för socialistpartiet PSI.

Låt mig börja med att ge er lite info om Berlusconis affärskarriär. Berlusconi han mannen som inte har pengar att lägga ner på klubben som miljontals människor som mig och dig brinner och kämpar för. Du som sitter hemma i soffan, på en bar, hos en kompis eller du som är på jobbet, reser och inte har tillgång till tv, bara följer matchen genom livescore för att du älskar klubben så mycket att du inte kan missa något. Du som automatisk får en skakande kropp när domaren blåser igång matchen. Du som skriker som om hela världen var din när vi gör mål eller vinner. Du som har en sån äcklig och okontrollerad känsla i magen när vi släpper in ett mål eller förlorar, som många gånger gör att tårarna kommer. Du vet vad jag pratar om.

Berlusconis affärskarriär började inom byggnadssektorn under 1960-talet med flera lyckade byggprojekt. Under det sena 1960-talet fick han idén att bygga en stad enligt de principer som gällde de engelska “New Towns”. En kvarter som han kom att kalla för Milano 2. Kvarteret låg under flygplanens bullermatta vid start och landningar. Detta gjorde att fastighetspriserna var låga och gick knappt upp. Många kallade denna projekt för “en miss” men Berlusconi vägrade att se projektet som en miss. Han kontaktade sina politiska vänner som i sin tur ordnade så att flygplatsmyndigheterna omdirigerade planens inflygningsrutter, för att inte längre störa invånarna i Milano 2. Detta gav en enorm lyft i kvarterets efterfrågan och priserna ökade rejält. Det är idag helt okänt vilka som i verkligheten stod bakom detta.

År 1978 grundade Berlusconi sin första mediagrupp, Fininvest, vilken under de fem första åren till 1983 tjänade cirka 260 miljoner euro. Bland bankerna, som involverades vid grundandet av bolaget, märks Banca Rasini, där Berlusconis far arbetade.

Fininvest utökades till ett landsnätverk med lokala TV-stationer, vilka alla sände samma material. De hade också en nationell kanal. Detta var olagligt på den tiden eftersom den italienska lagen lät RAI ha monopol på all nationell TV-sändning i landet. Men även denna lag ordnades. 1980 grundade Berlusconi Italiens första privata nationella nätverk, Canale 5, följt av Italia 1 vilken köptes från Rusconifamiljen 1982, och Rete 4 vilken köptes från Mondadori 1984. De fick visa allt förutom politiska nyheter p.g.a.. oroligheterna på den tiden. Dock så fick de fullständiga sändningar 1990.

Nuvarande affärer
Berlusconis huvudgrupp, kallad Mediaset, består av tre nationella TV-kanaler, vilka har ungefär hälften av de nationella tittarna. Han har även Publitalia, den ledande italienska reklam- och publicitet byrån. Han äger också Arnoldo Mondadori Editore, det största italienska förlaget, vilkas tidskrifter inkluderar Panorama, en av de främsta nyhetsmagasinen i Italien. Han har också andelar inom biografer och hemvideodistributionsfirmor (Medusa och Penta), försäkring och banker (Mediolanum) och flera andra bolag. Hans bror Paolo äger och driver Il Giornale, och hans fru äger Il Foglio, båda center-högerriktade tidningar; dessa ses ofta som pro-Berlusconi. Den sistnämnda säljs dock så dåligt att forskare tror att den endast finns kvar på grund av Berlusconi, ja exakt, han mannen som inte har pengar att lägga ner på sin klubb.

 

Berlusconi grodor:
Silvio Berlusconi har gjort sig känd för sina många plumpa uttalanden. Här följer några exempel:

Om sig själv:
  “Jag är politikens Jesus Kristus. Jag är ett tålmodigt offer, jag står ut med allt och jag offrar mig själv för alla.”

  ”Av kärlek för Italien måste jag rädda det från vänstern.”

Om politiken:
  “Jag litar för mycket på det italienska folket för att tro att det finns så många idioter här som skulle rösta mot sina egna intressen.”

Om problemen att stoppa våldtäkter:
  ”Vi skulle behöva lika många poliser som vackra flickor i Italien, och det tror jag aldrig att vi uppnår.”

I ett tal efter den 11 september 2001:
  ”Vi måste värna om vår överlägsna civilisation, ett system som garanterar välmående, respekt för de mänskliga rättigheterna och – i kontrast till muslimska länder – respekt för religiösa och politiska rättigheter, ett system som har sitt värde i förståelse och mångfald.

Om Mussolini:
  ”Mussolini mördade aldrig någon. Mussolini brukade skicka folk på semester i landsflykt.”

Om förslaget att inrätta en EU-inrättning för matstandard i Finland istället för den italienska staden Parma:
  “Parma är synonymt med god matlagning. Finländare vet inte ens vad prosciutto är. Det här kan jag inte acceptera.”

I Bryssel, vid slutet av Italiens ordförandeskap i EU:
  “Låt oss tala om fotboll och kvinnor (vänd mot Gerhard Schroeder, som gift om sig fyra gånger.) Gerhard, ska du börja?”

 

Några Berlusconi skandaler:

1990: Silvio Berlusconi beffins skyldig för att ha ljugit i domstolen om hans medlemskap i den så kallade “propaganda due”
1998: Berlusconi döms till 2 år och 9 månaders fängelse för att ha mutat skatte inspektörer från hans egen företag. Ärendet läggs ner och Berlusconi frias.
2002: Berlusconis frikändes av falsk bokföring efter en förändring i lagen av sin egen regering. Samma sak händer tre år senare.
2007: Oggi magazine publicerar ut foton av Berlusconi hand i hand med flertal unga tjejer i hans vila i Sardinia.

Sök om ni är intresserade och jag lovar att ni hittar många fler skandaler.

Jag ska inte ta mer tid av er med siffror, fakta och information om Berlusconi. Jag ska försöka förklara mitt. För jag vet att många av er där ute som läser det här är emot mina ord. Eftersom Berlusconi är den där älskade presidenten med 28 titlar på 26 år.

Berlusconi har inte byggt upp Milans grund, han köpte upp Milan och har spenderat pengar på klubben ett flertal gånger. Med detta har vi blivit matade med att Berlusconi har lagt ner alla pengar han har på Milan. Moratti som är ägare av rival klubben Inter sedan 1995 har spenderat mer pengar på Inter än vad Berlusconi spenderat på Milan (tydliga tabeller visades på Club Calcio). Frågan är då hur vi har haft så många stora stjärnor i Milan. Det finns flera svar på den frågan. Milan är en klubb som skapats med storhet, lojalitet och elegans! Det har vi starka bevis på, Paolo Maldini. Sedan så kostade spelare mycket mindre förr än vad de kostar nuförtiden. Kommer ni ihåg när Zidane såldes till Real Madrid för rekordsumman 700M kronor? Det var snack om hur galet den affären var. Idag är det en affär längre ner i topplistan. Men den största anledningen är ändå att Milan aldrig betalade jätte siffror när de köpte in spelare. Hur då? det mina vänner är anledningen till att jag skriver. Jag vill förklara för er att den riktiga hjälten är mannen med den gula slipsen, mannen som aldrig missar en Milan match, han som reser runt och gör affärer av högsta rävnivå, han är Adriano Galliani!

 

Låt mig berätta om Milans topp 3 dyraste värvningar.

1. Manuel Rui Costa – 370 Miljoner kronor, 2001
Galliani utnyttjade Fiorentinas finansiella problem och köpte loss mittfältsgiganten.
2. Filippo Inzaghi – 290 miljoner kronor, 2001
Eller 250 miljoner + Cristian Zenoni. Inzaghi hade inte plats i Juventus då Del Piero inte var bekväm med honom, istället tog Juventus in Trezeguet och Galliani passade på att hämta Pippo till Milan.
3. Alesandro Nesta – 260 miljoner kronor, 2002
På samma sätt som i Rui Costas fall så tog Galliani in Nesta för rea pris då Lazio hade finansiella problem.

Dessa affärer är som sagt de dyraste och bara några exempel. Det finns många fler, t.ex Zlatan affären, som är ganska ny och även de yngre har fått uppleva den. Barcelona betalade 700 miljoner + Etoo för Zlatan. Galliani högg till så fort Zlatan fick problem med Pep. Han tog in Ibra på lån med köpoption för 240 miljoner som Milan betalade av på tre år då Berlusconi inte var redo att lägga ner pengar direkt. Samtidigt så tog han in Boateng, Robinho och Emanuelson.

Balotelli som blev klar för Milan, togs in av Galliani för 173 miljoner kronor som ska betalas på 6 år. Samma sak här, eftersom Berlusconi vägrade lägga ner pengar. Berlusconi som tydligt förklarade “Milan är inte som andra klubbar, vi är en storklubb som värderar respekten väldigt högt. Det är enkelt att ett ruttet äpple infekterar resten i omklädningsrummet. Jag skulle aldrig tillåta att en spelare som Balotelli skulle komma till Milan.” Detta när City krävde direkt försäljning och affären höll på att spricka. Sedan när Galliani löste affären så nekar Berlusconi och vänder och vrider på meningen av vad han “egentligen” sa.

Vilken klubb i världen har haft liknande storstjärnor som Milan, samtidigt som de endast betalat 370 miljoner kronor för deras dyraste värvning någonsin? Vilken vice president har gjort de affärer som Galliani gjort för Milan med så lite pengar? Galliani är mannen som får ta all skit när saker och ting inte funkar, Berlusconi är mannen som blir hjälten vid varje stor värvning och andra bra händelser.

Har ni läst Winston Churchils citat ” Aldrig förr har så många haft så få att tacka så mycket för”. Vi borde tacka Galliani för varje steg han tar för vår Milan. Han är den riktiga hjälten, den som ska hyllas. AC Milan är för vackert för att ägas av Berlusconi, vi milanisti är för passionerade och förälskade i vårt Milan för att låta oss luras, bli besvikna och förråda.

Innan jag avslutar vill jag också förklara att jag föredrar talanger och spelare som har kärlek till klubben än att vi ska bli ett köpelag med 11 stjärnor på plan som varken respekterar varandra, fansen eller tröjan de har på sig. Men samtidigt så är jag emot att vår president inte kan offra pengar till klubben han kallar sitt barn, när den behöver honom som mest. Vi är Milan, vi ska vara dem rödsvarta som skrämmer våra motståndare, precis så som Herbert Kilpin förklarade när han skapade Milan!

Jag röstar för Berlusconis avgång.  Vad gör du?

Forza Milan för alltid!

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen