Pato: Jag vill bli en symbol för den här klubben

Alexandre Pato har gjort en intervju där han berättar om landslaget, OS och sin kärlek till AC Milan.

“Förberedelserna inför VM 2014? Det går bra. Vi behöver inte kvalificera oss med tanke på vi är arrangörer, men vi spelar många matcher. Vårt läger i USA gick bra. Vi förlorade mot Mexiko och Argentina, men vi fick chansen att spela ihop oss som ett lag. Det är viktigare för tillfället än själva resultaten. Det är en uppbyggnadsprocess. Många av spelarna är unga och vi får mer och mer erfarenhet. Det är det enda sättet att lyckas.”

“Det var en ära att få spela en sådan viktig turnering som OS. Jag har lyckats nå min dröm att bli fotbollsspelare i Europa och nu vill jag lyckas med Brasilien. Jag har många fina minnen från OS. Det är alltid ett plus att spendera några veckor med mina brasilianska lagkamrater.”

“Varje match är otrolig svår, speciellt  i Milan där det alltid förväntas att man vinner. Det är den pressen en spelare får leva med om man spelar i en storklubb.”

“Om press tynger ner mig? Nej! Det som tynger ner mig är sättet som försvararna behandlar anfallarna. De försöker trycka ner mig, göra fula tacklingar för att stoppa mig från det som jag älskar mest; göra snabba ruscher och försöka göra mål. Försvararna har ett jobb de också, men det är på sättet som de gör det som tynger ner mig. Det är inte bra för spelet.”

“Mitt bästa år i Milan? Det måste vara 2011. Vi vann Scudetton det året, vilket var en fantastisk känsla. Fansen var helt galna, speciellt med tanke på att vi kom före våra rivaler, Inter. Jag vill inte stanna där. Det finns mycket mer som jag vill vinna – fler ligatitlar. Det är sant att vinna Champions League alltid är ett mål för en klubb som Milan, men vinna en till ligatitel hade också varit bra!”

“Det värsta minnet i min karriär var när jag var skadad i ett halvår 2010. Jag spelade bara hälften av matcherna och jag var riktigt orolig att skadan kunde vara ännu värre. Det finns stunder i en spelares karriär då man som spelare råkar ut för många skador och därför oroa sig för att inte kunna spela på den allra högsta nivån igen.”

“Hur jag lyckades att bli frisk? Jag gjorde många fystester och gjorde mycket olika rehabiliteringsövningar i USA. Det här var till stor hjälp för att kunna göra mig frisk.”

“Jag vill stanna i Milan och spendera min karriär här precis som Paolo Maldini gjorde. Jag vill bli en symbol för den här klubben. För att kunna göra det måste jag spendera hela min karriär här och vinna allting som är möjligt. Nuförtiden flyttar spelare runt mycket och det vill jag inte göra!”

Källa: Milannews

 


Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen