MSD: Diskussion om Champions League: Mancini är en råtta

Denna MSD handlar om Champions League gruppspelet som avslutades tidigare i veckan. Vi diskuterar drömmotståndare respektive mardrömsmotståndare för Milan i åttondelen, överraskningar såhär långt och Milans prestationer i gruppspelet.

Fråga 1: Nu är gruppspelet i Champions League över och Milan hamnade på en andraplats i grupp C efter Malaga. Grupp C var en av dem enklare grupperna i årets upplaga och vad tycker du om Milans insatser i årets gruppspel?

Levent:

Jag gillar det inte särskilt mycket. Givetvis är jag mer än glad över att vi avancerat, men som tvåa? Nja inte särskilt nöjd där inte. Många med mig firade nog grupplottningen som en CL-vinst när vi fick dem lagen. Pengarna för vinster skulle håvas in och första platsen satt lika säkert som Road wars på TV4 Sport. Orubbligt. Men för att finna något positivt, vi lyckades avancera i femte omgången och stod för en väldigt fin match borta i Ryssland samtidigt som en av våra mittbackar stod för det absolut finaste målet denna CL säsong.

Synd bara att man inte gick för fullt och försökte håva in dem pengar som finns. T.ex får man 9 miljoner SEK för en vinst i gruppspelet och 4,5 miljoner SEK för ett kryss. Tre vinster skulle t.ex betalat för en spelare med utgående kontrakt..

Tefik:

På förhand var gruppen en enkel väg för Milan. Zenit hade visserligen köpt Hulk och Witsel och sedan tidigare hade dem redan en bra trupp. Malaga hade tappat Cazorla och man visste inte riktigt var man hade dem. Jag trodde Milan skulle gå vidare vidare i gruppen tillsammans med Zenit eftersom på förhand såg trupperna starkast ut.

I efterhand är jag nöjd med att Milan är vidare med tanke på säsonginledningen och alla problem, som 0-0 mot Anderlecht hemma. Jag måste vara ärlig och säga att jag är nöjd med avancemanget även om Milan tagit minst poäng av alla lagen som tagit sig vidare från gruppspelet.

Mergim:

Riktigt dåligt! Att efter sex matcher i gruppen och bara ha två vinster av de sex matcherna är uselt! Men så som vi startade säsongen så ska vi vara mer än nöjda att vi är vidare från gruppspelet.

Per:

Det har varit blandade insatser. När Milan blev lottade i den här enkla gruppen blev man verkligen lättad och var övertygad om att avancemanget skulle vara enkelt. Dock har Milan verkligen inte övertygat i årets CL och speciellt inte på hemmaplan. Det som jag kommer bära med mig från gruppspelet är dem fina bortamatcherna mot Zenit och Anderlecht. Nu blickar jag framåt mot slutspelet för det är där vi hör hemma!

2. Med tanke på Milan kom tvåa i gruppen kan det bli ett mycket tufft motstånd som man tvingas ställas mot i åttondelen som spelas i februari. Lagen Milan kan ställas mot är: Bayern, Barcelona, PSG, Manchester United, Dortmund och Schalke. Vilken är din favoritmotståndare respektive din mardrömsmotståndare? Motivera!

Levent:

Visst kan det bli tufft motstånd men å andra sidan så har 1:orna inte heller någon dans på rosor. Bland 2:orna finns vi, Real Madrid, Schaktar och många andra lag som kan skrälla. Så att vinna gruppen var under denna CL-säsong inte en lika stor sak som föregående gånger.

Mitt favoritmotstånd skulle givetvis vara Schalke. Dem skulle vi slå och det är jag säker på. PSG skulle vara ett drömmotstånd i den benämningen att vi skulle få ta revansch på deras stölder.

Mardrömsmotståndare skulle vara Dortmund. Deras spelsätt är något som vi inte är helt vana vid och deras effektivitet framför mål skulle tvinga oss att verkligen värva en eller två klassbackar i Januari.

Tänk på detta: Ingen av ettorna hoppas att dem lottas mot oss heller.

Tefik:

Alla lag som är vidare i Champions är bra och svåra att slå, inte minst Barcelona och Dortmund.  Det skulle vara kul om Milan ställdes mot PSG av olika skäl, bl.a. Ibras och Silvas reaktioner och hur de kommer att prestera och om någon av dem nätar hur dem kommer att reagera.  Skulle jag få välja motståndare hade jag sett Milan möta Schalke. Det är ett bra lag och inte minst hemma i Tyskland. Det är dock dem som Milan har bäst chans mot. Värsta motståndaren? Får jag säga Messi?  Inget lag vill möta honom.

Mergim:

Min favoritmotståndare skulle vara Schalke. Tyskarna är inte lätta alls, men om man jämför med de andra motståndarna så är Schalke helt enkelt det bästa motståndet för Milan.

Mardrömsmotståndare rankar jag de såhär: 1. Barcelona 2. United 3. Bayern 4. Dortmund 5. PSG.

Ingen vill att vi får Barca, Bayern eller United. De är för bra helt enkelt. PSG hade jag velat få för då kan vi sparka ut de ur CL. Det hade varit hur härligt som helst.

Per:

Framförallt känns det som att det är två lag som är enklare än de andra och det är PSG och speciellt Schalke. Resten är enligt mig snäppet för starka för dagens Milan, men det är mycket som kan ha ändrats till åttondelen som spelas i februari.

Schalke är antagligen det laget vi hade haft en störst chans mot, men en åttondelsfinal mot PSG hade varit så underbart. Slå ur underläge och ingenting att förlora. Det hade varit ett perfekt tillfälle för hämnd.

De två som jag helst slipper är Dortmund och Barcelona. Dortmund har imponerat stort under hösten, men samtidigt kommer de ha många blickar på sig nu under slutspelet och möjligen uppleva en press som de kanske får svårt att hantera. De är helt plötsligt nu favoriter enligt vissa att ta hem hela turneringen efter att kommit etta i dödens grupp.

Barcelona vet alla vilken klass de håller och allt jag säger är Lionel Messi. Milan hade tyvärr nog inte kunnat hålla tätt mot ett såpass bra och passningsskickligt lag som Barcelona.

3. I årets upplaga av Champions League har det hänt väldigt mycket. Dortmund har imponerat och de engelska storklubbarna Manchester City och Chelsea fick respass redan i gruppspelet. Vad tycker du om årets upplaga hittills jämfört med andra års upplagor? Vad har överraskat dig mest?

Levent:

Att Manchester City fick krypa ut med svansen mellan benen förvånar mig inte ett dugg. Det är sån som Mancini är, ett lejon i det inhemska spelet men en råtta ute i Europa. På pappret var de nog starkast i gruppen, men pengar gör inte allt. Dortmund har helt klart varit en överraskning. Jag är kär i spelet som Dortmund spelar och speciellt i mina landsmän Lewandovski, ‘Kuba’ och Picszek. En annan som fått fjärilarna i magen att börja flyga är Marco Reus.. Underbar spelare.

Annars har även Zenit varit en överraskning i negativ benämning. När man värvar för nästan 1 miljard SEK under slutdagarna av transferfönstret ska ett avancemang i CL vara givet. Men icke när pengakåta spelare som Hulk lyfter löner som inte motsvarar hans prestationer.

Allt som allt är jag glad, vi är vidare och det är det som betyder något för mig.

Tefik:

Jag trodde aldrig City skulle åka ut igen. Jag trodde dem hade lärt sig läxan från förra året men fotbollen är full med överraskningar. Största besvikelsen måste jag säga är Chelsea, som är regerande mästare. Visserligen är Shakhtar bra men att man ska åka ut redan i gruppen är för dåligt med alla nyförvärv och en titel att försvara.

Real Madrid är inte likt det laget vi fick se förra säsongen som gjorde mål efter mål och promenerade hem gruppen. De hamnade i en svår grupp men dem är kapabla att prestera bättre.

Det laget som överraskat mig mest är Dortmund helt klart. Hamnade i den svåraste gruppen av alla och lyckades komma etta.  De lyckades vinna över både Real och City och jag är helt fascinerad över deras publik som är helt galna och brinner för sitt lag. Malaga gjorde det också bra, men man hamnade i en grupp där både Milan och Zenit underpresterade och sen Anderlecht som inte är lika bra som dem övriga i gruppen.

Mergim: City och Chelsea var en stor besvikelse i årets gruppspel, inte för att jag ville de skulle vidare utan matcherna de gjorde, speciellt City.

Dortmund överraska hela världen! Man visste hur bra de var men att stå upp mot Real Madrid och Manchester City och inte förlora mot dem är riktigt starkt och dessutom lyckas vinna gruppen.

Malaga överraskade mig totalt! De har haft finansiella problem där spelarna inte fått sina löner när de skulle ha fått de. Man sålde Cazorla samt Rondon till respektive Arsenal och Rubin Kazan och ändå göra så bra ifrån sig och vinna gruppen är starkt. Dock mot ett försvagat Zenit och Milan som var en besvikelse i gruppen måste jag säga. Sen så hade de Isco. En fantastisk spelare!

Per:

Det har varit en hel del intressanta grupper och roliga matcher. Jag har gillat Dortmunds framfart och totala respektlöshet mot giganter som Real Madrid. Manchester City floppade ännu en gång i Champions League, fast samtidigt hade de också oturen att ännu en gång hamna i den svåraste gruppen av dem alla.

Shaktar är dessutom ett lag som många ska se upp med. De kan mycket väl komma till en semifinal. Juventus vann gruppen och är ett lag som är svårt att få hål på och därför kan de komma långt i gruppen. Chelsea floppade i år och får numera rikta in sig på Europa League.

Allt som är säkert är att det kommer bli en otroligt händelserik vår. Jag ser redan nu framemot lottningen som äger rum 20e december!

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen