Ni får kalla denna text för krönika,för en vanlig text eller vad ni vill, jag kallar den för, jag hade bara lust att skriva allt jag kände!

Jag minns den där finalen som om det vore idag, Athen 2007 var dagen då Milan tog sin sjunde Champions titel och dagen då Pippo Inzaghi jublade mer än alla i en final. Jag vill minnas den dagen så länge det bara går, vi andades Champions League och så fort spelarna hörde låten innan avspark så visste dem ”detta är är vår turnering”.

Idag spelar Milan mot Malaga som går bra i La Liga men ett Malaga som hade fått storstryk för någon säsong sen det är jag övertygad om. Malaga fick i helgen stryk av Rayo Vallecona, på hemmaplan. Där dem ska vara starka och där dem slog Milan sist. Milan kommer från en storvinst mot Chievo, och allt talar för tre poäng för Milan denna afton. Jag är helt övertygad om att Milan känner sig bättre än Malaga för tillfället och att tre poäng är möjligt. Men, vi vet ju att Milan denna säsong har haft väldigt svårt och att saker och ting inte riktigt stämt. Efter helgens match så höjde många ögonbrynet och har fått en känsla av att Milan kanske är tillbaka på allvar? Låt oss säga så här: Vi hoppas på tre poäng idag och tre poäng mot Fiorentina på söndag, då kan vi snacka om att säsongen börjar gå dit vi vill se den.

Olika formationer, olika spelare och poäng tapp har gjort oss supportar galna. Jag minns inte sist Milan hade samma startelva två matcher i rad? Helgens startelva fungerade utmärkt men jag tror inte Allegri väljer den elvan idag dock. Lite synd tycker jag eftersom laget gjorde en utmärkt match, varför ändra på ett vinnande koncept? Bojan som jag har berömt efter Chievo matchen fungerade utmärkt i nummer tio rollen, Constant fungerade utmärkt på sin vänsterbacks position och Pazzini har hittat målet igen! Fortsätt med det Allegri!

Hur skulle jag vilja se Milan spela idag? Jo, högpress, aggressiva, våga göra sin gubbe, Montolivo styra och ställa, Bojan och El Shaarawy i form och sist men inte minst självförtroende från minut ett. Visa att man vill bära den rödsvarta tröjan mer än någon annan, visa mod och hjärta, visa att man vill tillbaka till toppen av Europa. Jag säger inte att om Milan tar tre poäng idag att allt är löst, men dem kommer vara ett steg närmare sina mål.

Pippo Inzaghi var aldrig en tekniker, sällan en som gjorde läckra mål men han var ändå motståndarnas mardröm. Han kunde komma in i 89 minuten och avgöra vilken match som helst, hans hjärta blödde rödsvart och det är så jag vill se Milan spelarna. Jubla som att ni avgjort en VM final, spring så fult så ni ser ut som dårar, klaga på allt domaren gör, få publiken att älska er, försök och se ut som dårar när ni skjuter en boll i mål, men framförallt spela med hjärtat, för så gjorde Inzaghi och klev in våra hjärtan.  Se och lär av Mr-Champions league, han är den bästa läraren och den bästa målgöraren någonsin.

Jag skriver detta eftersom jag tror på att Milan kan komma tillbaka starkare än någonsin, motgångarna gör en människa starkare. Vi alla lider med Milans säsong hittills, men någon gång måste det vända. Jag blir fortfarande tårögd när jag tänker tillbaka på Athen 2007, då allt fungerade och känslorna tog över.  Jag, Pippo och alla andra är med er Milan, vi ger aldrig upp när det gäller er. Vi kommer tillbaka starkare än någonsin kom ihåg det!

Förväntad startelva idag: 4-2-3-1, Abbiati-Abate-Bonera-Zapata-Constant: Ambrosini-Montolivo: Emanuelson-Bojan-El Shaarawy-Pato.

Forza Milan, till döden skiljer oss åt!

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen