Införrapport: AC Milan – Malaga

Det är ännu en gång dags för Champions League. Milan tar emot ettan i gruppen Malaga som hittills har vunnit 3 raka matcher i gruppspelet, men har haft det lite motigt på senare tid i ligan. Ett mycket viktigt möte stundar på San Siro.

Det här är de förväntade startelvorna:

AC Milan (4-2-3-1): Abbiati – Abate, Bonera, Mexes, Constant – Montolivo, Ambrosini – Emanuelson, Bojan, El Shaarawy – Pato

Malaga (4-2-3-1): Willy – Eliseu, Weligton, Demichelis, Gamez – Toulalan, Camacho – Isco, Joaquin, Portillo – Saviola

Efter senaste ligamatchen som slutade med vinst med 5-1 verkar det ändå som att Allegri gör ändringar i backlinjen. Zapata får gå ut till förmån av Bonera. Jag tycker det är synd att Zapata inte får chansen oftare. Han hade varit speciellt viktig ikväll också med tanke på Malagas snabba offensiva spel.

Det verkar som att Ambrosini får fortsatt förtroende på mittfältet. Personligen hade jag hellre sett De Jong för det är ju verkligen ingen tvekan om att Ambrosini har gått ner sig som fotbollsspelare de senaste åren. Här är det samma sak med Zapata. Jag hade hellre sett De Jong på mittfältet än Ambrosini mycket på grund av det snabba fantasifulla spel som Malaga bjuder på.

Hela det offensiva mittfältet med Emanuelson, Bojan och El Shaarawy verkar få starta och det är positivt för det känns som att samtliga av dessa herrar har en uppåtgående trend. Alla tre gjorde mål i helgen mot Chievo. På topp ser det ut som att Pato får chansen från start och det ska bli intressant att se honom mot ett såpass tufft motstånd.

I helgen fick Malaga stryk hemma mot Rayo Vallecano och de har haft det tuffare i ligan på sistone. Dock har de fortfarande mycket kvalité i laget som Milan blir tvungna att se upp med. Joaquin, Saviola och Isco är alla tre väldigt duktiga spelare som kan straffa vilket lag som helst.

Se upp med: Bojan, den forna Barcelona- och Romaspelaren har haft det tufft att hitta sin plats i laget och få spelet att stämma. I de senaste matcherna verkar han har fått det att fungera igen och mot Chievo gjorde han även mål. Jag hoppas och tror verkligen att han kommer kunna fortsätta på den inslagna vägen och leda Milan till seger ikväll.

I Malaga är det speciellt en spelare som jag har lagt märke till och det är Isco. En väldigt teknisk spelare och han är även den spelare i årets Champions League som har dribblat förbi sina motståndare flest gånger av alla i hela turneringen. Han har lyckats dribbla förbi spelare 14 gånger på 3 gruppspelsmatcher.

Det kommer bli en tuff kväll för Milan. Om laget håller fokus i det defensiva spelet kommer det sluta lyckligt!

Milan – Malaga

San Siro, kl 20:45

Howard Webb

Viasat Sport Extra 2

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen