Införrapport: Napoli – Milan

Lördagskvällen bjuder på ett möte mellan Milan ett hungrigt Napoli på ett kokande Stadio San Paolo. På förhand känns det inte som att Milan kommer ha något att sätta emot med tanke på Napolis oerhört starka hemmafacit. Kommer Berlusconis träningsbesök ha motiverat Allegris mannar eller kommer lejonet i straffområdet Edinson Cavani göra Milans tabelläge ännu mer prekärt?

Förväntade Startelvor:
Napoli (3-4-2-1): De Sanctis – Campagnar – Cannavaro – Gamberini – Maggio – Dzemaili – Inler – Zuniga – Hamsik – Insigne – Cavani

Ac Milan (4-3-3-): Abbiati – De Sciglio – Mexes – Acerbi – Constant – Montolivo – De Jong – Nocerino – Emanuelson – Pazzini – El Shaarawy

 

Allegri har förmodligen fått order från Berlusconi att köra på 4-3-3, men det är inget nytt för oss och det kan fungera mot en 3backslinje.
Notera att Acerbi kan få chansen idag, Constant får fortsatt förtroende som vänsterback, ett 3mannamittfält med Monty-DeJong-Nocerino där DeJong kommer agera defensiv mittfältare och Montolivo kommer förmodligen att ta steget upp i planen och spela en ganska fri mittfältsroll, om allt går väl så kan nog Montolivo leverera en eller fler assist idag!

4-2-3-1 överges alltså, ingen Bojan eller Pato från start. Men vi har vår Farao att förlita oss på, han tillsammans med Urby kan ge rörelse och förvirring hos Napolis backar.
Denna matchen vill jag dock se våra backar i toppform, en Constant som löper på sin vänsterkant och utnyttjar sin underskattade vänsterfot. Pazzini vill jag se som en bollmottagare och som sedan fördelar bollen till någon av sina anfallspartner, Pazzo har styrkan att hålla bort sin motståndare och göra detta, men får han ett tillfälle att skjuta så ska han skjuta så fort han får chansen, för det kan han också!

Napoli har 3 spelare värt att hålla ögonen på varenda sekund, Hamsik – Insigne – Cavani.
Hamsik är nog en utav de bästa offensiva mittfältarna i Serie A denna säsongen, Insigne är snabb som vinden och han är teknisk, Cavani behöver vi egentligen inte tala om, El Matador, förmodligen årets Skyttekung. Acerbi, Mexes och framförallt Abbiati kommer att få det riktigt tufft ikväll.

Milan måste se upp med den press som Napoli kommer att sätta upp, detta kommer inte bli en lätt match för någon, men Milan är underdogs och ska på pappret och med tanke på tidigare matcher inte gå därifrån med 3 poäng. Men vi är supportrar och vi står bredvid laget i med & motgång. Det ÄR en svår tid för oss, men det kommer bara att gå framåt från och med nu. Pato är skadefri, finner han sin forna form så har vi ett ess i rockärmen som kan slå omkull vilket lag som helst. El Shaarawy är redan vårat ess, kan han göra ännu ett mål ikväll? Vi får hoppas på det bästa!

 

Förra årets möte på San Paolo slutade med förlust, 3-1 blev resultatet. Det var Edinson Cavanis match. Ensam vände han matchen med ett hattrick efter att Aquilani hade gett Milan ledningen med en oerhört fin nick.

 

Napoli – AC Milan, San Paolo
Klockan: 20:45
TV4 Sport Extra
KanalGlobal (endast via Boxer) 

 

Napoli – Milan Story

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen